Cucumis - Shërbim përkthimi në linjë falas
. .Cucumis - Projekt

Motori kolaborues i përkthimeve për drejtues të projekteve

Kjo pjesë në cucumis.org u kushtohet projekteve shumëgjuhësore. Këtu do të gjesh një motor kolaborues të përkthimeve që u kushtohet drejtuesve të projekteve dhe përkthyesve që duan t'i ndihmojnë ato projekte. Nuk ka nevojë të regjishtrosh për përkthyes dhe s'ka nevojë të posedosh pikë të përkthimeve për drejtues të projekteve. Përkthimet nuk u shtohen listës së teksteve që përkthehen nga bashkësia e përkthyesve në cucumis.org. Megjithatë, drejtuesit e projekteve janë të lirë të shpenzojnë pikë për të shtuar tekste në këtë listë, e për të kërkuar ndihmë nga bashkësia.


Drejtuesit e projekteve


Këto janë tiparet kryesore të motorit përkthyes:
- Autorizon tërë vizituesit apo vetëm anëtarët që t'i përkthejnë lëndët tuaja gjuhësore.
- Historia e teksteve ruhet në një bazë të datorizuar (wiki) dhe mund të riparohet në rast të postimeve abuzive.
- Eksporton te lëndët gjuhësore.
- Importon prej lëndëve gjuhësore.
- Detekton përkthime që duhet përtëritur (kur e ndryshon një tekst të referuar).
- Gjatë redaktimit të një përkthimit kyçet për të shmangur që 2 persona ta përkthejnë të njëjtin tekst në të njëjtën kohë.
- Lidh direkt me faqen tënde të projektit për përkthim.

Si të fitoj pikë për të kërkuar ndihmën e bashkësisë në cucumis.org?
- Mund t'ia përkthesh bashkësisë ca teste.
- Mund të kërkosh donacion te forumet.
- Mund të dërgosh përkthyes te streha e projektit tënd përmes lidhjes sonë për shoqërim ( https://www.cucumis.org/projekt_28_p/p_in_myProjectId.html ). Çdo anëtari ri që e sjell te cucumis.org do t'ju sigurojë pikë sa herë që përkthen për bashkësinë në cucumis.org

Tingëllon interesante, me çka t'ia nis?
Nëse dëshiron ta provosh t'i drejtosh përkthimet tua përmes këtij motori, të ftojmë t'ia nisur duke krijuar një projekt të ri. Pastaj përzgjedhe temën "Të gjitha përkthimet[/b]" nga ana e menusë, për të nisur të shtosh teste të reja në projektin tënd.

Përkthyes


Përkthimi në pjesën e projekteve në cucumis.org nuk ju fiton pikë të përkthimit. Nuk ke nevojë të jesh përdorues i regjistruar për të përkthyer në projekte (nëse drejtuesi i projektit e ka zgjedhur këtë opsion).

Nëse do ta ndihmosh një projekt, hyr te lista e projekteve ose përdore motorin kërkues e shko te streha e projektit. Pastaj thjesht përzgjedhe gjuhën në të cilën do të kontribosh dhe do të shpiheni gjer te faqja që ju tregon tekstet për t'i përkthyer.Në ndërtim e sipër