Cucumis - Gratis on-line vertaal dienst
. .Cucumis - Project

Collaboratief vertalingsplatform voor projectbeheer

Dit gedeelte van cucumis.org is gewijd aan meertalige projecten. Hier vind je een collaboratief vertalingsplatform, voorbehouden aan project managers en vertalers die aan deze projecten willen meewerken. Voor vertalers is er geen registratie vereist, en project managers hoeven nog geen vertalingspunten te bezitten. De vertalingen worden níet toegevoegd aan de lijst van teksten te vertalen door de cucumis.org gemeenschap. Niettegenstaande mogen project managers toch nog punten besteden aan het toevoegen van hun teksten aan deze lijst, en de gemeenschap zo om (extra) hulp vragen.


Voor project managers


Dit zijn de belangrijkste functies van het vertalingsplatform:
- Sta alle bezoekers of alleen leden toe je taalbestanden te vertalen.
- De geschiedenis van teksten wordt bewaard in een database (wiki), en kan hersteld worden in geval van misbruik.
- Het exporteren van taalbestanden.
- Het importeren van taalbestanden.
- De automatische detectie van vertalingen die herzien moeten worden (wanneer je de originele tekst verandert).
- Tijdens het bewerken wordt een vertaling vergrendeld, om te voorkomen dat 2 personen dezelfde tekst op hetzelfde moment vertalen.
- Een directe link naar de pagina voor het vertalen van je project.

Hoe kan ik punten verdienen om de (extra) hulp van de cucumis.org gemeenschap te vragen?
- Je kan een aantal teksten vertalen voor de gemeenschap.
- Je kan een donatie (van punten) aanvragen in de forums.
- Je kan vertalers naar de startpagina van je project sturen via de samenwerkingslink (https://www.cucumis.org/project_10_p/p_in_myProjectId.html). Elk nieuw lid dat je naar cucumis.org brengt, zal je punten opleveren voor elke vertaling die hij of zij doet op cucumis.org.

Dit klinkt interessant. Hoe moet ik beginnen?
Als je je vertalingen met dit platform wilt proberen te beheren, moet je eerst een nieuw project aanmaken. Selecteer dan het item "Alle vertalingen" uit het menu aan de zijkant om nieuwe teksten aan je project toe te voegen.


Voor vertalers


Vertalen in het projectgedeelte van cucumis.org levert je géén vertalingspunten op. Je moet geen geregistreerde gebruiker zijn om de projecten te vertalen (wanneer de project manager deze optie heeft gekozen).

Als je wilt deelnemen aan een project, kijk dan eens naar de lijst van projecten, of gebruik de zoekmachine om naar de startpagina van een project te gaan. Selecteer daar dan simpelweg de taal waarin je wilt vertalen, en je zal naar de pagina gevoerd worden met de te vertalen teksten.Wordt aan gewerkt...