Cucumis - Besplatan online prevodilački servis
. .Cucumis - Projekat

Zajednički prevodilački aparat za menadžment projekta

Ovaj deo cucumis.org-a posvećen je multijezičkim projektima. Ovde možete pronaći zajednički prevodilački aparat namenjen menadžerima projekta i prevodiocima voljnim da sarađuju na projektima. Nema potrebe da se registrujete kao prevodilac niti da posedujete određen broj poena za prevođenje da bi učestvovali. Prevodi se ne dodaju listi tekstova za prevod od strane korisnika cucumis.org-a. Međutim, menadžeri projekta mogu iskoristiti svoje bodove da bi postavili svoje tekstove na ovu listu i zatražili pomoć od drugih korisnika.


Menadžeri projekta


Ovo su osnovne karakteristike prevodilačkog aparata :
- Možete ovlastiti sve posetioce ili samo članove cucumis.org-a da prevode vaše tekstove.
- Istorija tekstova se čuva u datoteci (wiki) i može se obnoviti u slučaju zloupotrebe.
- Iznošenje tekstualnih fajlova.
- Unošenje tekstualnih fajlova.
- Otkrivanje prevoda koje treba ažurirati (kada izmenite preporučen tekst).
- Kada je u toku izmena prevod je zaključan kako bi se izbeglo prevođenje istog teksta od strane dve osobe u isto vreme.
- Direktan link ka strani sa vašim prevodom projekta.

Kako mogu steći bodove da bih zatražio pomoć od ostalih korisnika?
- Možete prevesti neki zajednički tekst.
- Možete zatražiti donaciju na forumu.
- Možete dovesti prevodioce na glavnu stranu sa vašim prevodom preko pridruženog linka ( https://www.cucumis.org/projekat_29_p/p_in_myProjectId.html ). Svaki novi član koga vi dovedete na cucumis.org donosi i vama bodove svakim svojim prevodom.

Zvuči zanimljivo, odakle da počnem?
Ako želite da isprobate prevod vašeg projekta preko ovog aparata, pozivamo vas da započnete nov projekat. Nakon toga selektujte stavku "Svi prevodi" sa menija sa strane da bi započeli dodavanje novog teksta.


Prevodioci


Prevođenje u delu projekat cucumis.org-a ne donosi bodove. Ne morate da budete registrovani korisnik da bi prevodili projekte (ako je vlasnik projekta omogućio ovu opciju).

Ako želite da učestvujete u projektu, pregledajte listu projekata ili koristite pretragu i idite na glavnu stranu projekata. Nakon toga jednostavno izaberite jezik na kojem želite da učestvujete i bićete prosleđeni na stranu sa tekstovima za prevod.Radovi u toku...