Cucumis - Shërbim përkthimi në linjë falas
. .Cucumis - Lajme

Rezultojne 1-10 për rreth 15
1 2 Tjetri >>

15 Prill 2019

Not dead ? ! ?

A backend update for cucumis !

Yep I had a couple of hours today to work on a few updates mainly for security matters.

First of all, all site is now in https for security (was done few weeks ago).

Also, passwords used to be stored in clear in database. This is fixed now, passwords are hashed.

And finally a [DELETE SPAMMER] button for admins.

Happy 2019 to all of you!
Ky tekst është në dispozicion në këto gjuhë: AnglishtFrengjishtGjuha danezeSuedisht

Përkthe


Prezantuar nga cucumis

23 Maj 2011

Është shumë vonë për të uruar vitin e ri

Epo... Është shumë vonë për të uruar Vitin e Ri, jam i zënë me punën e re, por ende ju kam në mendje, shokët dhe kolegët e dashur lilian canale dhe Francky5591 të cilët ende merren me administrimin dhe tani atyre po u ndihmojnë Bamsa, Freya dhe gamine, të gjithë punëtorë të vyer
Tani ne kemi një faqe FAQ, e cila është kërkuar shumë, dhe njëkohësisht, ekspertë të ri e të talentuar; vlerat nuk varen nga mosha

Një tjetër risi, “Kërkimi Google” është integruar si pjesë e ueb-sajtit, është shumë më praktik për përdoruesit, anëtarët, ekspertët dhe administratorët, të cilët kërkojnë përkthime të përfunduara te

Kjo nuk është një fshehtësi,jam shumë i zënë me punën time për prodhimin e lojrave të reja. Nëse doni të dini se pse nuk hyj shumë shpesh në Cucumis, vizitoni faqen për lojrat për iPhone që unë kam shpikur.

Meqë ra fjala, nëse doni të kontaktoni me mua, mund t’ju përgjigjem më lehtë tek adresa twitter.


Prezantuar nga cucumis - Perkthyer nga azizdida

28 Janar 2010

Gëzuar vitin e ri 2010 të gjithë shokëve të Cucumis...

Gëzuar vitin e ri 2010 të gjithë shokëve të Cucumis! (Jo, nuk është kurrë vonë! Por një urim ju është dërguar në forumin që vijon forum).

Shumë ekspertë të rinj janë shtuar këto ditë, faleminderit atyre që pranuan të na ndihmojnë.

Natyrisht falenderojmë edhe super administratorët lilian canale & Francky5591 për menagjimin e adresës së internetit

Kam një listë me gjëra të reja që priten të shtohen, kështu shpresoj që disa nga këto ti rrealizoj këtë vit!


Prezantuar nga jp - Perkthyer nga bamberbi

13 Gusht 2008

Cucumis në Televizionin e Shteteve të Bashkuara

Cucumis është rishikuar në televizionin e Shteteve të Bashkuara WBALTV. Ju mund ta shikoni videon këtu, cucumis fillon të shihet pas një minute.

Nuk di ndonjë gjë rreth këtij kanali televiziv WBALTV, ndoshta antarët tanë amerikan verior mund të na ndihmojnë?

Meqë ra fjala, Cucumis tani është 3 vjeç.


Prezantuar nga cucumis - Perkthyer nga arssim

13 Mars 2008

Zhvendosje 2008

Hej!
Cucumis sapo është zhvendosur në një server të ri. Dje arritim 15 000 mysafirë, wow...

Përdoruesit e Hotmailit, nëse ende nuk i merrni e-mesazhet tona, përdoreni "Ndërro emailin" (për profilin e faqes suaj).

Ky post është rast për t'i falenderuar shoqërisë së mrekullueshme cucumis.org. Cilësia e përkthimeve përmirësohet çdo ditë. Mbi 100 ekspertë vlerësojnë përtkhimet tani, wow.

Danish brute Duhet edhe ta dini se Francky5591 dhe goncin tani janë bërë super cucu-adminë me super cucu-fuqi. Tani ka jo një (1), jo dy (2), por tre (3) bishë danezë.


Prezantuar nga cucumis - Perkthyer nga shoqja

12 Korrik 2007

Dy vjetori!

Gëzuar ditëlindjen Cucumis!

Deri tani 46000 anëtarë,5000 vizitorë dhe 100 përkthime ne dit.
Ka lindur një komunitet i fortë njerëzish, që ndajnë një interes të përbashkët për gjuhët.

Një falënderim i përzemërt u shkon ekspertëve, administratorëve dhe anëtarëve, të cilët e japin kontributin e tyre cdo ditë.

Nuk mund t'i përmend të gjithë përmirësimet e faqes që nga të dhënat e para të futura në ditarin elektronik. Meqë ekspertët janë thelbi i sistemit, cdo gjë është bërë dhe do të bëhet për ta lehtësuar punën e tyre. Dhe meqë ra fjala...na duhen edhe ekspertë të tjerë!

Mrekullohem cdo ditë nga njerëzit fantastik që takojmë në Cucumish dhe kjo është fitorja më e mdhe!

Të gjitha të mirat!


Prezantuar nga cucumis - Perkthyer nga Bleta

29 Dhjetor 2006

Happy new year 2007!

A long time since my last post!
There is so much to tell! I will try to do it as quick as possible.

A nice article about cucumis was written by Mickael Arrington founder of the famous techcrunch blog reviewing the new web 2.0 products. Despite the article was quite incomplete about what we are doing here, it was very useful to reveal Cucumis to the entire world. Hundreds of blog articles were posted after this article, Cucumis was even featured on Finnish and French television. I've read many of those articles (those I can understand) and I was very pleased to see that most of the writers who tested the service was very satisfied by the quality of the translations we do here. Congratulations to all translators and, of course, to the great team of experts.

Now the new features.

This is new :
- Until now, cucumis was not designed for people who can't speak a foreign language. Now it is! If you can't translate anything, we give you 300 points every 10 day!
- Who is online, charts about new members every day, and country ratio.
- Translation statistics. Looking at the pie chart of the translations to be evaluated, you can view the languages in which we need experts (Norwegian, Hungarian, Hindi, Swedish, Kurdish, Arabic, Korean, Albanian ...).

This is very new :
All members can now add translations in their favorites. You can view the list of your favorite translations from your profile page, and there is also a top favorite translations list.

This is very very new :
When the experts can't understand the source text of a translation, they still can evaluate the linguistic form of the translation but they can't for the meaning. Now, for the evalutations they can't do alone, they can ask for the opinion of all cucumis.org members. According to the informations of your profile, you will be asked now and then to give your opinion on some translations. After collecting enough votes to make up ones mind, the translation is accepted or rejected.

Bye and happy new year to all of you!


Prezantuar nga cucumis

3 Shtator 2006

Major improvements

Hi all, I've added 3 features to Cucumis which are worth being mentioned here.1. email notification


From now, you can be notified by email when somebody ask for a translation that matches your language preferences. There is a 2 days delay before being notified. This delay give us the time to check the eventual mistakes on the target and source languages and maybe to give the priority to people who often check the website. The functionnality is not fully tested, so you might expect some bugs in the next few weeks.
To use it, simply check the box "Dua të jem i/e njoftuar me email kur një kërkesë e re për përkthim përshtatet me preferencat e mia gjuhësore" on the translation homepage, and submit by clicking on the blue arrow.
2. RSS (Really Simple Syndication)


You can now use the RSS format in your favorite RSS reader to be warned about new available translations mathcing your language preferences. On the requested translations pages (for example this one), you can see the rss icon RSS that links to the rss url. Simply add this url in your rss reader to be daily informed about new translation requests.
Using the netvibes start page (netvibes is one of the best rss reader, I recommend it), this is an example of what you can get :
Cucumis translations matching your language preferences in netvibes
3. administrators and experts


Until now, translations was to be checked one by one and the load was very high for administrators and experts. Now they can check several translations in one click. I hope we can have more translations checked by our talented experts with this new system, and offer better quality to everybody.That's all


Note that the greek interface has been recently added. Most of the job was done by irini! Thanks!
...and thanks to all contributors!


Bye!


Prezantuar nga cucumis

2 Prill 2006

5000 anëtarë

Më shumë se 5000 anëtarë janë regjistruar në cucumis.org dhe është rasti të theksojmë që pa anëtarët e saj cucumis.org s'është asgjë. I falënderojmë anëtarët të cilët harxhojnë kohën e tyre të lirë për komunitetin dhe një falënderim special për ekspertët e cucumis.org të cilët kontrollojnë dhe redaktojnë të gjitha përkthimet për t'i bërë ata sa më mirë që është e mundur.
Në pritje të anëtarit të 10000-të, ka edhe shumë punë për të bërë këtu, për ta bërë paraqitjen më të pastër, kërkimin e përkthimeve më të lehtë, për të zhvilluar seksionin e projekteve dhe gjithashtu seksionin e kurseve të gjuhës...


Tabela kryesore: numri i anëtarëve.
<br>Tabela e poshtme: numri i anëtarëve të ri për çdo ditë
anetarët sipas shteteve


Prezantuar nga cucumis - Perkthyer nga profesori

22 Janar 2006

Prishaj e serverit

Hard disku i serverit të faqes cucumish.org u prish dje.
Të dhënat u rikthyen që nga 9 janari. Shumë përkthime, mesazhe, artikuj wiki dhe anëtarë janë fshirë dhe më vjen keq për këtë. Të gjitha fotografitë e avatareve janë fshirë po ashtu. I ftoj anëtarët e fshirë që të regjistrohen sërish dhe të dërgojnë mesazh në forumet tona për të rikthyer prapë statusin e mëparshëm (numrat e pikëve, shkalla e ekspertizes etj...).Të gjithë anëtarët janë të ftuar të kërkojnë pikët mrapsht.

Shpresoj që kjo të mos ndodhë herë tjetër sepse më humbi gjithë fundjava për ta rregulluar dhe ende s'e kam mbaruar.


Prezantuar nga cucumis - Perkthyer nga profesori
1 2 Tjetri >>