Cucumis - 無料オンライン翻訳サイト
. .



翻訳 - 英語 -トルコ語 - We suggest that an oil cartel exerts market power...

現状翻訳
ドキュメントが次の言語に翻訳されました: 英語 トルコ語

カテゴリ 表現

タイトル
We suggest that an oil cartel exerts market power...
テキスト
BERRÄ°N様が投稿しました
原稿の言語: 英語

We suggest that an oil cartel exerts market power to keep abundance at bay,commanding monopoly rents(or wealth transfers(wt) that underwrite security threats.we then compare security threats attributed to the oil weapon to those that may arise from market power.We first reexamine whether oil is abundant or scarce by reviewing current development data,then we estimate a competitive price for oil.

タイトル
petrol
翻訳
トルコ語

zfrakgn様が翻訳しました
翻訳の言語: トルコ語

Bir petrol birliğinin güvenlik tehditlerini sağlama alan tekel masraflarını (veya servet transferini) yöneterek pazar gücünü emniyette tutmasını öneriyoruz. Daha sonra petrol silahlarıyla bağlantılı olan güvenlik tehditleriyle market gücünden doğabilecek olanları karşılaştırırız. İlk önce, güncel gelişim verilerini gözden geçirerek petrolün bol olup olmadığını tekrar değerlendirerek, petrol için bir fiyat belirleriz...
翻訳についてのコメント
doğabilecek olanları/doğabilecek olan tehditleri
最終承認・編集者 44hazal44 - 2009年 9月 29日 16:01





最新記事

投稿者
投稿1

2009年 9月 26日 03:30

smy
投稿数: 2481
zfrakgn, çevirin oldukçe iyi, yalnızca üzerinde biraz çalışman gerek.

2009年 9月 26日 15:40

cheesecake
投稿数: 980
İlk cümle biraz karışık görünüyor. (Ve parantez içi çevrilmemiş)

"Bir petrol birliğinin (exerts?) güvenlik tehditlerini sağlama alan/teminat altına alan tekel masraflarını (veya servet(?) transferini) yöneterek pazar gücünü emniyette tutmasını öneriyoruz. "

İkinci cümlede ise: "... oil weapon to those that..." kısmındaki bir karışıklıktan dolayı karşılaştırılan iki şey belirsiz kalmış bence.

"Daha sonra petrol silahlarıyla bağlantılı olan güvenlik tehditleriyle market gücünden doğabilecek olanları (... doğabilecek olan tehditleri) karşılaştırırız."

Ve son cümlede rekabetçi bir plan yerine "fiyat" olmalı.

2009年 9月 29日 16:00

44hazal44
投稿数: 1148
Çok teşekkürler Cheesecake !!