Cucumis - Shërbim përkthimi në linjë falas
. .Gezuar vitin e ri 2006!


1 Janar 2006
Gëzuar Vitin e Ri të gjithë vizitorëve të cucumis.org

Çfarë ka ndryshuar?

- Cucumis.org është zhvilluar shpejt saqë tani ka më shumë se 1900 anëtarë me rreth 20 anetarë të rinj në ditë. Janë shtuar shumë gjuhë të reja në cucumis.org: gjuha kineze, hebraisht, suedisht dhe dhe gjuha portugjeze braziliane. Një falënderim të madh për anëtarët e cucumis.org që i kanë përkthyer ato.

- Seksioni i projektit është ngritur dhe punon por asnjëri nuk e din si funksionon . Së pari ai është bërë për webmasterat që dëshirojnë të përkthejnë faqet e tyre të internetit. Ata mund të publikojnë tekstet që dëshirojnë të përkthehen në cucumis.org dhe të ftojnë vizitorët e tyre të përkthejnë në cucumis.org. Cucumis.org do të ketë anetarë të rinj dhe webmasterat do të kenë avantazhin të perfitojnë nga motori i përkthimeve të cucumis.org dhe nga ekspertiza anëtarëve të cucumis.org.

- Një program bashkëpunimi është zhvilluar për të rikompensuar ato që kanë vënë një link në faqen e tyre personale të internetit ose në blog-et ku flasin rreth cucumis.org. Në vend që të përdorni lidhjen klasike http://www.cucumis.org/, ju mund te perdorni këtë url: [linkid=w_in_[userid]]. Çdo përkthim i bërë nga një anëtar dhe ju e dërgoni tek Cucumis.org me këtë adresë interneti, bën që të fitoni pikë shtesë(5 përqind e kostos së përkthimit). Kemi edhe lidhje të ngjashme për webmasterat që kanë një projekt në cucumis.org, të ftojnë vizitorët e tyre të përkthejnë faqen e tyre të internetit në cucumis.org me të njejtat avantazhe:https://www.cucumis.org/perkthime_28_w/p_in_myProjectId.html.

- Fjalori shumgjuhësh Babylon është futur në faqet e përkthimit në anën e poshtme të faqes. Është një mjet shumë i nevojshëm.

- Motori wiki është në punë. Disa pjesë të faqes kryesore të cucumis.org, detaje, këshilla rreth mënyrës së përdorimit të kësaj faqeje të internetit, ndodhen tani ne artikujt wiki. Artikujt wiki janë më fleksibil se fajlët e gjuhës në cucumis.org, saqë mund të publikohen në çdo moment nga çdo anëtar. Artikujt wiki të cucumis.org mund të përkthehen edhe në perkthimi i faqes kryesore duke përdorur lidhjen "Lista e përkthimeve [wiki] që janë për t'u bërë ose për t'u ndryshuar".

- Tani është e mundur të dërgoni komente në të gjitha anët e faqes së internetit, lajme dhe artikuj wiki.

Po më vonë?

- Seksioni i kursit të gjuhëve është në përpunim e sipër. Çdo anëtarë i cucumis.org do të jetë në gjendje të krijojë një leksion wiki rreth gjuhës së tij të preferuar.

- Një applet(program) java është në punim e sipër për t'ju ofruar mundesinë të regjistroni dhe ndëgjoni shembuj zanore për kurset e gjuhëve.

- Një program applet ose fash do të zhvillohet për të vizatuar ilustrimet për kurset e gjuhëve.

- Nuk e kuptoj përse përqindja e anëtarëve që bëjnë të paktën një përkthim është kaq e vogël... Ndoshta duhet të provoj të përmirësoj faqen e internetit dhe unë kam nevojë lini një shënim për këtë...


Prezantuar nga cucumis - Perkthyer nga bamberbi

Mesazhi i fundit

Autori
Mesazh

2 Janar 2006 15:34

laura79
Numri i postimeve: 1
Buon 2006!!!

29 Janar 2019 09:11

luciham20
Numri i postimeve: 10
I am a devotee of your website. Keep up the good work. crazy games unblocked