Cucumis - Shërbim përkthimi në linjë falas
. .



Përkthime - Anglisht-Turqisht - Half-meyallic ferromagnets are believed to be an...

Statusi aktualPërkthime
Ky tekst është në dispozicion në këto gjuhë: AnglishtTurqisht

Kategori Shprehje - Shkencë

Titull
Half-meyallic ferromagnets are believed to be an...
Tekst
Prezantuar nga Fizik_es
gjuha e tekstit origjinal: Anglisht

Half-meyallic ferromagnets are believed to be an approach in achieving high performance in spintronics, because they have only one electronic spin channel at the Fermi energy and therefore may show nearly 100% spin polarization at quite hight temperature. Since the discovery of the Groot et al. in 1983, many half-metallic ferromagnets have been theoretically predicted and some of them further have been confirmed experimentally. For spintronic applications, anyway, it is highly desirable to explore new promising half-metallic ferromagnetic materials that are compatible with important III-V and II-VI semiconductors.
Vërejtje rreth përkthimit
Zinc-blende: zinc-blende
pnicted: pniktid
chalcogenides: kalkojenler
ferromagnetic: ferromanyetik
MnAs, CrAs, CrSb: bu şekilde kullanılacak

Titull
Yarı-metalik ferromanyetler
Përkthime
Turqisht

Perkthyer nga minuet
Përkthe në: Turqisht

Yarı-metalik ferromanyetlerin spintronikte yüksek performansa erişmede bir yaklaşım olduğuna inanılmaktadır çünkü fermi enerjisinde sadece bir elektronik dönüş kanalına sahiplerdir ve bu nedenle oldukça yüksek sıcaklıklarda %100’e varan dönüş polarizasyonu gösterebilirler. Groot ve arkadaşlarının 1983’teki keşfinden beri birçok yarı-metalik ferromanyetin teorik öngörüsünde bulunulmuştur ve bunlardan bazıları sonrasında deneysel olarak doğrulanmıştır. Spintronik uygulamalarda her halükarda, önemli III-V ve II-VI yarı iletkenleriyle uyumlu, iyi sonuç verebilecek yeni yarı-metalik ferromanyetlerin araştırılması oldukça makbuldür.
Vërejtje rreth përkthimit
Spintronik ("dönüş-tabanlı elektronik" kelimelerinden), magnetoelektronik olarak da bilinir, elektronların kuantum özelliklerininden kullanarak dönüş ve yük durumlarınından yararlanmayı temel alan gelişmekte olan bir teknolojidir. [http://tr.wikipedia.org/wiki/Spintronik]
U vleresua ose u publikua se fundi nga Francky5591 - 13 Janar 2009 13:59