Cucumis - שירות תרגום מקוון חינם
. .



תרגום - רומנית-טורקית - ÃŽn acelaÅŸi sens savantul Å¢urcanu V.I. subliniază...

מצב נוכחיתרגום
הטקסט נגיש בשפות הבאות: רומניתרוסיתטורקית

קטגוריה חינוך

שם
În acelaşi sens savantul Ţurcanu V.I. subliniază...
טקסט
נשלח על ידי ali eren
שפת המקור: רומנית

În acelaşi sens savantul Ţurcanu V.I. subliniază „consumurile au loc pînă la vînzarea produselor, mărfurilor şi prestărilor de servicii. Cheltuielile se atribuie la produsele şi mărfurile vîndute şi se deduc din venitul obţinut al acestora” [10].
Unii economişti din Federaţia Rusă de asemenea consideră aceşti termeni ca sinonime. De exemplu, Carpova T.V. defineşte consumurile de producţie ca totalitatea cheltuielilor întreprinderii privind fabricarea produselor (executarea lucrărilor, prestarea serviciilor)

שם
Aynı düşüncede bilim adamı V.İ.Tsurkanu altını çiziyor
תרגום
טורקית

תורגם על ידי varoltmer@hotmail.com
שפת המטרה: טורקית

Aynı düşüncede bilim adamı V.İ.Tsurkanu'ya göre “ (gıda)mamulleri, mallar ve yapılmış hizmetler satışa kadar gider konumuna haizdirler. Satılacak mamulât ve mallara masraf gözüyle bakılır ve onlardan kazanılan gelirden çıkarılırlar”. Rusya Federasyonundan bazı ekonomistler de bu terimleri öylece eş anlamlı buluyorlar. Mesela, T.V.Karpova gideri, malların elde edilmesine ( işlerin tamamlanmasına, verilmiş hizmetlere) yönelik, şirketin umumi gideri olarak belirtiyor.
הערות לגבי התרגום
Produkt kelimesini gıda maddeleri olarak alabiliriz.V.Tümer
אושר לאחרונה ע"י cheesecake - 1 מרץ 2010 13:40





הודעה אחרונה

מחבר
הודעה

1 נובמבר 2009 15:56

cheesecake
מספר הודעות: 980
Merhaba Varoltmer,

İlk cümlede yüklem eksik kalmış, sanırım "Aynı düşüncede bilim adamı V.İ.Tsurkanu, "..." ifade eder/söyler/belirtir" gibi bir yüklemle bitmesi gerekiyor.

2 נובמבר 2009 07:18

varoltmer@hotmail.com
מספר הודעות: 43
Tsurkanu'nun tespit ettiği bilgi denden içindeki cümlededir ve orada yüklem var. Çevrilmesi istenen ana tekstte dendenden önce bir iki nokta üstüste bulunması olabilirdi(. Ya da çeviride biz koyabiliriz! "Aynı düşüncede bilim adamı V.İ.Tsurkanu_ya göre: “ (gıda)mamulleri, mallar ve yapılmış hizmetler satışa kadar gider konumuna haizdirler. Satılacak mamulât ve mallara masraf gözüyle bakılır ve onlardan kazanılan gelirden çıkarılırlar”.

3 נובמבר 2009 10:26

cheesecake
מספר הודעות: 980
Peki öyleyse, oylamaya sunuyorum

3 נובמבר 2009 13:26

varoltmer@hotmail.com
מספר הודעות: 43
teşekkürler