Cucumis - Besplatan online prevodilački servis
. .



Prevod - Engleski-Turski - geothermal energy

Trenutni statusPrevod
Ovaj tekst je raspoloziv na sledecim jezicima: EngleskiTurskiPortugalski brazilski

Natpis
geothermal energy
Tekst
Podnet od arifejeo
Izvorni jezik: Engleski

The volume of rocks from which heat can be extracted is called the geothermal reservoir, which contains hot fluids, a summary term describing hot water, vapour and gases. A geothermal reservoir is usually surrounded by colder rocks that are hydraulically connected with the reservoir. Hence water may move from colder rocks outside the reservoir (recharge) towards the reservoir, where hot fluids move under the influence of buoyancy forces towards a discharge area.
Napomene o prevodu
ingiliz

Natpis
jeotermal enerji
Prevod
Turski

Preveo p0mmes_frites
Željeni jezik: Turski

Kendilerinden ısı çıkartılabilecek kayaların hacmine, sıcak akışkanları (sıcak su, buhar ve gazlar için özet bir terimdir) içeren jeotermal rezervuar denir. Bir jeotermal rezervuar genellikle hidrolik olarak rezervuarla bağlantılı daha soğuk kayalarla çevrilidir. Böylece su resarvuar dışındaki soğuk kayalardan, sıcak akışkanların kaldırma kuvvetlerinin etkisi altında bir deşarj alanına doğru hareket ettiği yer olan rezervuara doğru gidebilir (yeniden dolma).
Poslednja provera i obrada od smy - 1 Decembar 2007 09:00





Poslednja poruka

Autor
Poruka

1 Decembar 2007 09:03

smy
Broj poruka: 2481
Bazı düzeltmeler yaptım ama gerçekten iyi bir çeviriydi p0mmes_frites , düzeltmeden önceki hali aşağıdaki gibiydi (iyice inceleyip hataları görebilmen için bunu koydum):

Isının çıkartılabileceği kayaların hacmine, sıcak su, buhar ve gazlar için bir özetleme terimi olan sıcak akışkan içeren jeotermal resarvuar denir. Jeotermal resarvuar genellikle hidrolik olarak resarvuarla bağlantılı daha soğuk kayalarla çevrilidir. Böylece su resarvuar dışındaki soğuk kayalardan, sıcak akışkanın kaldırma kuvvetinin etkisi altında desarj bölgesine doğru hareket ettiği yer olan resarvuar dışına doğru hareket edebilir (şarj).

çoğul kelimelere dikkat, biraz daha dikkatle çok iyi bir tercüman olacaksın