Cucumis - निशुल्क अन्-लाइन अनुबाद सेवा
. .



अनुबाद - अंग्रेजी-तुर्केली - Behavioral reorganization occurs in the service...

अहिलेको अवस्थाअनुबाद
यो हरफ निम्न भाषामा उपलब्ध छ: अंग्रेजीतुर्केली

Category Free writing - Science

शीर्षक
Behavioral reorganization occurs in the service...
हरफ
greenappleद्वारा बुझाइएको
स्रोत भाषा: अंग्रेजी

Behavioral reorganization occurs in the service of accommodating to changing social roles, and it is important to note that adolescents change social roles, thereby influencing their social environment. It also implies that the majority of adolescents experience neither maladjustment nor notable undesirable behaviors.

शीर्षक
Ergenlerin sosyal rollerindeki deÄŸiÅŸiklikler
अनुबाद
तुर्केली

minuetद्वारा अनुबाद गरिएको
अनुबाद गर्नुपर्ने भाषा: तुर्केली

Davranışsal yeniden yapılanma, değişen sosyal rollere uyum sağlama amacına hizmet eder ve ergenlerin, sosyal rolleri değiştirmek suretiyle kendi sosyal çevrelerini etkilediklerini belirtmek önemlidir. Bu aynı zamanda, ergenlerin büyük bir çoğunluğunun uyumsuzluk yaşamadığı ya da kayda değer istenmeyen davranışlar sergilemediği anlamına gelir.
Validated by Bilge Ertan - 2010年 डिसेम्बर 25日 15:25





पछिल्ला सन्देशहरु

लेखक
सन्देश

2010年 डिसेम्बर 22日 16:32

Bilge Ertan
चिठ्ठीको सङ्ख्या: 921
Merhaba minuet,

Son cümle için şöyle bir önerim var:

Bu aynı zamanda, ergenlerin büyük bir çoğunluğunun çevreye uyum sağlayamama ya da dikkate/kayda değer istenmeyen davranışlar yaşamadığı anlamına gelir.

Bence buradaki "experience" kelimesi fiil olarak kullanılmış olup "deneyimlemek" anlamına geliyor. İsim olsaydı eğer "the experiences of adolescents" olurdu diye düşünüyorum ve o zaman da senin çevirdiğin şekliyle doğru olurdu. Ne dersin?

2010年 डिसेम्बर 22日 17:06

minuet
चिठ्ठीको सङ्ख्या: 298
Uygun bence, degistirebilirsin.

2010年 डिसेम्बर 23日 21:40

Bilge Ertan
चिठ्ठीको सङ्ख्या: 921
Teşekkür ederim

2010年 डिसेम्बर 25日 14:40

mucizetürk
चिठ्ठीको सङ्ख्या: 2
Davranışsal yeniden yapılanma, değişen sosyal rollere uyum sağlamak amacına hizmet eder ve ergenlerin,sosyal rolleri değiştirmek suretiyle kendi sosyal çevrelerini etkilediklerini belirtmek önemlidir. Bu aynı zamanda, ergenlerin büyük bir çoğunluğunun uyumsuzluk yaşamadıkları ya da kayda değer istenmeyen davranışlar sergilemedikleri anlamına gelir.

2010年 डिसेम्बर 25日 14:45

Bilge Ertan
चिठ्ठीको सङ्ख्या: 921
Çok teşekkür ederiz mucizetürk. Başka eklemek istediği bir şey olan var mı? Minuet sen kabul ediyor musun çevirinin yeni halini?