Cucumis - Servicio gratuito de traducción en línea
. .



Traducción - Inglés-Turco - Behavioral reorganization occurs in the service...

Estado actualTraducción
Este texto está disponible en los siguientes idiomas: InglésTurco

Categoría Escritura libre - Ciencia

Título
Behavioral reorganization occurs in the service...
Texto
Propuesto por greenapple
Idioma de origen: Inglés

Behavioral reorganization occurs in the service of accommodating to changing social roles, and it is important to note that adolescents change social roles, thereby influencing their social environment. It also implies that the majority of adolescents experience neither maladjustment nor notable undesirable behaviors.

Título
Ergenlerin sosyal rollerindeki deÄŸiÅŸiklikler
Traducción
Turco

Traducido por minuet
Idioma de destino: Turco

Davranışsal yeniden yapılanma, değişen sosyal rollere uyum sağlama amacına hizmet eder ve ergenlerin, sosyal rolleri değiştirmek suretiyle kendi sosyal çevrelerini etkilediklerini belirtmek önemlidir. Bu aynı zamanda, ergenlerin büyük bir çoğunluğunun uyumsuzluk yaşamadığı ya da kayda değer istenmeyen davranışlar sergilemediği anlamına gelir.
Última validación o corrección por Bilge Ertan - 25 Diciembre 2010 15:25





Último mensaje

Autor
Mensaje

22 Diciembre 2010 16:32

Bilge Ertan
Cantidad de envíos: 921
Merhaba minuet,

Son cümle için şöyle bir önerim var:

Bu aynı zamanda, ergenlerin büyük bir çoğunluğunun çevreye uyum sağlayamama ya da dikkate/kayda değer istenmeyen davranışlar yaşamadığı anlamına gelir.

Bence buradaki "experience" kelimesi fiil olarak kullanılmış olup "deneyimlemek" anlamına geliyor. İsim olsaydı eğer "the experiences of adolescents" olurdu diye düşünüyorum ve o zaman da senin çevirdiğin şekliyle doğru olurdu. Ne dersin?

22 Diciembre 2010 17:06

minuet
Cantidad de envíos: 298
Uygun bence, degistirebilirsin.

23 Diciembre 2010 21:40

Bilge Ertan
Cantidad de envíos: 921
Teşekkür ederim

25 Diciembre 2010 14:40

mucizetürk
Cantidad de envíos: 2
Davranışsal yeniden yapılanma, değişen sosyal rollere uyum sağlamak amacına hizmet eder ve ergenlerin,sosyal rolleri değiştirmek suretiyle kendi sosyal çevrelerini etkilediklerini belirtmek önemlidir. Bu aynı zamanda, ergenlerin büyük bir çoğunluğunun uyumsuzluk yaşamadıkları ya da kayda değer istenmeyen davranışlar sergilemedikleri anlamına gelir.

25 Diciembre 2010 14:45

Bilge Ertan
Cantidad de envíos: 921
Çok teşekkür ederiz mucizetürk. Başka eklemek istediği bir şey olan var mı? Minuet sen kabul ediyor musun çevirinin yeni halini?