Cucumis - निशुल्क अन्-लाइन अनुबाद सेवा
. .



अनुबाद - अंग्रेजी-तुर्केली - the wings of horus

अहिलेको अवस्थाअनुबाद
यो हरफ निम्न भाषामा उपलब्ध छ: अंग्रेजीतुर्केली

Category Fiction / Story

शीर्षक
the wings of horus
हरफ
mervesद्वारा बुझाइएको
स्रोत भाषा: अंग्रेजी

Binovitch had the bird in him somewhere: in his features, certainly, with his piercing eye and hawk-like nose; in his movements, with his quick way of flitting, hopping, darting; in the way he perched on the edge of chair; in the manner he pecked at his food; in his twittering, high-pitched voice as well; and, above all, in his airy, flashing mind. He skimmed all subjects and picked their heart out neatly, as a bird skims lwn or air to snatch its prey. He had the bird's eye view of everything. He loved birds and understood them instinctively; could imitate their whistling notes with astonishing accuracy. Their one quality he had not was poise and balance. He was nervous little man; he was neurasthenic. And he was in Egypt by doctor's orders. Such imaginative, unnecessary ideas he had! Such uncommon beliefs! "The old Egyptians", he said. laughingly yet with a touch of solemn conviction in his manner, were a great people.Their consciousness was different from ours.

शीर्षक
Horus'un kanatları
अनुबाद
तुर्केली

cheesecakeद्वारा अनुबाद गरिएको
अनुबाद गर्नुपर्ने भाषा: तुर्केली

Binovitch, kuşu bir yerden kendine almıştı : delici gözleriyle ve şahin görünümlü burnuyla ve kesinlikle tüylerinden; hareketlerindeki hızlıca uçup giden tavrı, sıçraması ve fırlamasından; sandalyenin kenarına tünemesinden, yemeğini gagalayış tarzından; cızıldamasından, üstelik de yüksek perdeli sesinden, ve hepsinden önemlisi, havadar, parıltılı zihninden. Tüm konuları gözden geçirdi ve bir kuş havada kendi avını yakalamak için süzülürken kalplerini titiz bir şekilde ortaya çıkardı. Kuşun görüş açısına sahipti. Kuşları çok sever ve onları içgüdüsel olarak anlardı; hatta ötüşlerini hayrete düşürücü bir hatasızlıkla taklit ederdi. Onlardan farklı olarak sahip olmadığı tek özellik denge ve dengede kalmaktı. Sinirli, ufak bir adamdı; sinir hastasıydı. Ve doktorunun isteğiyle Mısır'daydı.
Ne hayalci, gereksiz fikirleri vardı! Ne sıradışı inançlar! "Eski Mısırlılar işte" dedi. Gülerek, fakat gene de birazcık ciddi bir tavırla, ''Eski Mısırlılar'' iyi insanlardı, onların algılayışları bizimkinden farklıydı, dedi.
अनुबादका लागि चाहिन सक्ने थप जानकारी
Gerçekten oldukça zor bir metin. Yoruma açık, ve soyut.
Özellikle metnin sonuna doğru olan "were a great people" kısmında bir anlam belirsizliği olduğunu düşünüyorum.
Validated by 44hazal44 - 2009年 मार्च 3日 15:41





पछिल्ला सन्देशहरु

लेखक
सन्देश

2009年 मार्च 2日 21:34

merdogan
चिठ्ठीको सङ्ख्या: 3769
Dear cheesecake,
Evet hakikaten zor bir çeviri ama iyi çalışmıssın.Bir iki eklenti de benden

Ve doktorların isteğiyle Mısır'daydı...>Ve doktorunun isteğiyle Mısır'daydı.

Gülerek, fakat gene de birazcık ciddi bir tavırla, "Eski Mısırlılar " iyi insanlardı, onların algılayışları bizimkinden farklıydı,dedi.

2009年 मार्च 2日 21:36

cheesecake
चिठ्ठीको सङ्ख्या: 980
Merdogan teşekkür ederim Evet, sanırım haklısın, son cümleyi dediğin şekilde düzenlemeliyim.

2009年 मार्च 3日 12:55

creaticecritics
चिठ्ठीको सङ्ख्या: 16
"Onun sahip olmadığı tek özellik, denge ve dengede kalmalarıydı." cümlesi duyum olarak sorunlu gibi geldi.

2009年 मार्च 3日 12:57

cheesecake
चिठ्ठीको सङ्ख्या: 980
"Onlardan farklı olarak sahip olmadığı tek özellik denge ve dengede kalmaktı." olması gerekiyor ama oylamada olduğundan düzeltemiyorum.