Cucumis - Huduma huria ya utafsirishaji mtandaoni
. .



Tafsiri - Kifaransa-Kisabia - Avoir le bac, c'est aujourd'hui...

Hali kwa sasaTafsiri
Nakala hii inapatikana katika lugha zifuatazo: KifaransaKisabia

Category Literature - Society / People / Politics

Kichwa
Avoir le bac, c'est aujourd'hui...
Nakala
Tafsiri iliombwa na s.krunic
Lugha ya kimaumbile: Kifaransa

Avoir le bac, c'est aujourd'hui indispensable. Mais comment trouver l'orientation que vous allez choisir aprés? Si vous vous interrogez sur les études que vous voulez faire et finalement le métier vers lequel vous vous dirigerez, voici quelques conseils utiles.
Vous devriez lire des magazines spécialisés pour étudiants afin de vous renseigner et d'avoir une vue d'ensemble sur les métiers qui existent et les formations qui sont proposées. Vous trouverez peut-être des idées auxquelles vous n'aviez pas pensé.

Kichwa
Imati maturu, to je danas neophodno
Tafsiri
Kisabia

Ilitafsiriwa na Branka DEVOS
Lugha inayolengwa: Kisabia

Imati maturu, to je danas neophodno. Međutim, za koji se smer opredeliti posle? Ako sebi postavljate pitanja o tome sta ćete studirati i o zvanju prema kome ćete se usmeriti, evo nekoliko korisnih saveta. Trebalo bi da čitate specijalizovane časopise za studente da biste bili obavešteni i imali globalan pregled o strukama koje postoje kao i o predloženom školovanju. Moža ćete pronaći neke ideje o kojima niste ni razmišljali.

Ilisahihishwa au kuhaririwa mwisho na Stane - 10 Novemba 2010 08:22





Ujumbe wa hivi karibuni

Mwandishi
Ujumbe

4 Julai 2010 03:18

Stane
Idadi ya ujumbe: 176
Pozdrav !

Predlozio bih, ako dozvolite, samo par stilskih ispravki, jer je prevod inace apsolutno tacan.
Druga recenica :
"Medjutim, za koji se smer opredeliti posle?"
"Orijentacija" je ovde pogresno upotrebljena, jer se u srpskom uglavnom upotrebljava u drugom smislu, kada pricamo o prostoru, planovima, arhitekturi, itd.
Treca recenica :
"Ako sebi postavljate pitanja o tome sta cete studirati, ..." Stilski je pogresno reci "idem na studije", vec "studiram" ili slicno.
Cetvrta recenica :
"Trebalo bi da citate specijalizovane...." "devoir" bi ovde bilo bolje prevesti sa "trebalo bi" nego "morali bi", jer u ovoj recenici na francuskom nema istu snagu kao "morali bi" na srpskom, u pitanju je sugestija.
"o strukama koje postoje i predlozenom skolovanju"
"Formacija" se u srpskom ne koristi u smislu obrasovanja, obuke, itd. vec vise u izrazima kao "vojna formacija", "leteca formacija", u sportu, itd.
Peta recenica : Iako je u francuskom upotrebljen pluskvamperfekat, u srpskom bi bila bolja upotreba proslog vremena, recimo: "na koje niste pomislili"
Mada u srpskom ne postoji izraz "pomisliti na ideje". Trebalo bi naci sasvim novi izraz, osdstupiti blago od bukvalnog prevoda mozda. Priznajem da nemam resenje.
Hvala i pozdrav svima !