Cucumis - Gratis on-line vertaal dienst
. .


De taal Esperanto

Leren

Resultaten 1 - 1 van ongeveer 1
1
Auteur
Bericht

9 december 2007 15:59  

rivaso
Aantal berichten: 1
Saluton allemaal!

Een site als deze is natuurlijk erg handig, maar eigenlijk overbodig.
Want, als iedereen op de wereld dezelfde tweede taal zou leren, zouden we gewoon met elkaar kunnen communiceren. Alle taalbarrières zouden wegvallen, en alleen vertalingen naar deze internationale taal zouden nog nodig zijn.

Dit klink misschien als een droombeeld, maar er bestaat ondertussen al 120 jaar een taal die hiervoor zou kunnen zorgen: de taal Esperanto. Deze taal is ontworpen als tweede taal voor iedereen, en is de makkelijkste taal om te leren.
Omdat de taal niet tot een land behoort, is het een neutrale taal, en moet iedereen even veel moeite doen om het te leren.

Zoals ik al eerder zei is de taal nu al 120 jaar oud, waardoor er ook een hele cultuur is ontstaan. De esperantowinkel in Rotterdam heeft bijvoorbeeld meer dan 5500 boeken in de catalogus staan. Veel boeken zijn zelfs origineel geschreven in het Esperanto, maar ook is het natuurlijk ook leuk om bijvoorbeeld vertaalde Japanse literatuur te lezen.

Naast alle boeken, tijdschriften, films en muziek is de taal op nog veel andere manieren te gebruiken. Zo praat ik dagelijks via skype, chat ik in chatboxen, wissel ik ansichtkaart en muziek uit met mensen uit de hele wereld, en nog veel meer.
Maar het leukste zijn misschien nog wel de bijeenkomsten. Met oud en nieuw ga ik bijvoorbeeld in Duitsland met mensen uit 36(!) landen het nieuwe jaar vieren. Ondanks dat deze mensen uit allemaal verschillende landen komen, zal ik toch met ze kunnen praten. Deze mensen hebben bovendien ook de moeite genomen om de taal te leren, en zijn dus ook uit op contact met andere mensen.

Als dit alles je misschien nog niet heeft kunnen overtuigen om deze taal te gaan leren, dan doet dit het wel: volgend jaar zal de grootste Esperanto bijeenkomst van de wereld in Rotterdam plaatsvinden. Hier komen een paar duizend mensen uit meer dan 60 landen op af, allemaal om nieuwe mensen te ontmoeten, of oude vrienden weer terug te zien.
Leer dus nog snel even de taal van de vrede en vriendschap, zodat we elkaar misschien in Rotterdam tegen kunnen komen!

Kijk voor meer info op www.esperanto.net, of begin meteen met een cursus op www.lernu.net!

Amike,
Richard
 
1