Cucumis - 무료 온라인 번역 서비스
. .



번역 - 영어-터키어 - The move towards human security was also advanced...

현재 상황번역
이 본문은 다음 언어들로 가능합니다: 영어터키어

분류 교육

제목
The move towards human security was also advanced...
본문
mucizetürk에 의해서 게시됨
원문 언어: 영어

The move towards human security was also advanced by the work of several international commissions. They offered a broader view of security which looked beyond the cold war emphasis on East-West military competition. Foremost among them was the Report of the Palme Commission of 1982, which proposed the doctrine of "common security". The Report stressed that: "In the Third World countries, as in all our countries, security requires economic progress as well as freedom from military fear".
이 번역물에 관한 주의사항
amitav acharya'nın insani güvenlikle ilgili bir makalesinden..şimdiden teşekkür ederim..

제목
İnsani Güvenlik
번역
터키어

merdogan에 의해서 번역되어짐
번역될 언어: 터키어

İnsani güvenliğe doğru atılan adımlar da birkaç uluslararası komisyonun çalışmaları tarafından ilerletildi. Özellikle Doğu-Batı askeri rekabetindeki soğuk savaşın ötesinde görünen daha geniş bir güvenlik açılımı önerdiler. Bunlardan en önemlisi, “ortak güvenlik” öğretisini öneren Palme Commission raporuydu. Rapor, Üçüncü Dünya ülkelerinde, tüm ülkelerimizde olduğu gibi, güvenliğin askeri korkuya karşı muafiyet ile birlikte ekonomik ilerlemeye de gereksinim duyduğunun altını çizdi.
Mesud2991에 의해서 마지막으로 검증 또는 수정되었습니다 - 2012년 8월 30일 18:08





마지막 글

글쓴이
올리기

2012년 8월 19일 05:11

Mesud2991
게시물 갯수: 1331
Tekrar merhaba Hocam,

Bu çeviriye yeniden bir göz atsanız iyi olur.

2012년 8월 30일 18:09

Mesud2991
게시물 갯수: 1331
Düzeltilmeden önce:

İnsani güvenliğine doğru ilerleme birçok uluslararası komisyonun çalışmaları ile aynı zamanda gelişti.Komisyonlar, güvenliğe Doğu-Batı askeri rekabet soğuk savaşı vurgusunun ötesinde daha geniş bir bakış sundular.
Bunların en önemlileri arasında 1982 yılındaki 'ortak güvenlik' doktrinini öneren Palme Komisyonu’nun Raporuydu. Rapor, bizim tüm ülkelerimizde olduğu üzere “ Üçüncü Dünya ülkelerininde de güvenliğin, askeri korkudan kurtulmanın yanı sıra, ekonomik gelişme sürecini de gerektirdiğini” vurgular.