Cucumis - Service de traduction gratuit en ligne
. .



Traduction - Anglais-Turc - The move towards human security was also advanced...

Etat courantTraduction
Ce texte est disponible dans les langues suivantes: AnglaisTurc

Catégorie Education

Titre
The move towards human security was also advanced...
Texte
Proposé par mucizetürk
Langue de départ: Anglais

The move towards human security was also advanced by the work of several international commissions. They offered a broader view of security which looked beyond the cold war emphasis on East-West military competition. Foremost among them was the Report of the Palme Commission of 1982, which proposed the doctrine of "common security". The Report stressed that: "In the Third World countries, as in all our countries, security requires economic progress as well as freedom from military fear".
Commentaires pour la traduction
amitav acharya'nın insani güvenlikle ilgili bir makalesinden..şimdiden teşekkür ederim..

Titre
İnsani Güvenlik
Traduction
Turc

Traduit par merdogan
Langue d'arrivée: Turc

İnsani güvenliğe doğru atılan adımlar da birkaç uluslararası komisyonun çalışmaları tarafından ilerletildi. Özellikle Doğu-Batı askeri rekabetindeki soğuk savaşın ötesinde görünen daha geniş bir güvenlik açılımı önerdiler. Bunlardan en önemlisi, “ortak güvenlik” öğretisini öneren Palme Commission raporuydu. Rapor, Üçüncü Dünya ülkelerinde, tüm ülkelerimizde olduğu gibi, güvenliğin askeri korkuya karşı muafiyet ile birlikte ekonomik ilerlemeye de gereksinim duyduğunun altını çizdi.
Dernière édition ou validation par Mesud2991 - 30 Août 2012 18:08





Derniers messages

Auteur
Message

19 Août 2012 05:11

Mesud2991
Nombre de messages: 1331
Tekrar merhaba Hocam,

Bu çeviriye yeniden bir göz atsanız iyi olur.

30 Août 2012 18:09

Mesud2991
Nombre de messages: 1331
Düzeltilmeden önce:

İnsani güvenliğine doğru ilerleme birçok uluslararası komisyonun çalışmaları ile aynı zamanda gelişti.Komisyonlar, güvenliğe Doğu-Batı askeri rekabet soğuk savaşı vurgusunun ötesinde daha geniş bir bakış sundular.
Bunların en önemlileri arasında 1982 yılındaki 'ortak güvenlik' doktrinini öneren Palme Komisyonu’nun Raporuydu. Rapor, bizim tüm ülkelerimizde olduğu üzere “ Üçüncü Dünya ülkelerininde de güvenliğin, askeri korkudan kurtulmanın yanı sıra, ekonomik gelişme sürecini de gerektirdiğini” vurgular.