Cucumis - Gratis översättning online
. .


Vem är du? :)

Allmänna diskussioner - Alment prát - Almennn umræða - Generelle diskussioner - Generelle diskusjoner

Resultat 1 - 20 av ungefär 20
1
Författare
Inlägg

16 Maj 2008 10:33  

pias
Antal inlägg: 8113
Hej folk!
Jag vet inte vad ni andra tycker ...men jag känner att det vore roligt att få veta lite mer om alla cucumis- "damer och herrar." Vem är du? Vad sysslar du med till vardags när du inte "hänger på" cucumis? (Studier, arbete, fritid, intresseområden mm.) Jag tror att många redan hunnit bekanta sig via "chatten", men då jag inte är en utav dom ...så öppnar jag detta lilla forum i det alldeles nyöppnade Skandinaviska forumet.
(3 dagar idag, hip-hip!)

Ok, då börjar jag ...
Jag är Pia, en utav de f.n. 4 svenska experterna, småföretagare till yrket (bageri), 42 år, bor i en tämligen mellansvensk småstad (Strängnäs), ca 12 000 inv. på vintern, men på sommaren så är det nog betydligt fler. När jag inte arbetar eller spenderar tid här på ... så finns det annat som engagerar, slukar tid. Ett ganska nyvaknat intresse (eller rättare sagt nyupptaget efter många års stiltje) är fotografering. Vara ute i skog och mark är en annan favorit. (Det bor troligen en skogsmulle i mitt hjärta. ) Djurrättsfrågor berör och engagerar mycket!!
...liksom samhällsdebatter i stort.

That’s all.

Nu är det Er tur!


 

17 Maj 2008 22:20  

Piagabriella
Antal inlägg: 641
Hej!

Då får väl jag också ta och presentera mig. Jag heter också Pia och är en annan av de fyra svenska-experterna (inte riktigt lika aktiv här som den andra Pia, men jag gör vad jag hinner). Jag är 26 år, pluggar i Umeå och har tidigare läst ryska i Stockholm och Moskva bland annat. Tycker om musik, dans, film mm. Vad jag gör på fritiden varierar lite, sista tiden har jag provat nya saker lite till och från. Tycker bäst om när det är sommar, dricker helst varm choklad med vispgrädde och gillar att resa (när jag får chansen)!
 

18 Juni 2008 23:13  

Lena.GM
Antal inlägg: 17
SÃ¥ var det kanske min tur!
Jag är en alldeles vanlig medlem som inte är särskilt aktiv, vilket betyder att jag har ganska få poäng (går inte in på sidan varje dag och missar därför många översättningar från engelska till svenska). Hjälper dock till då och då med utvärderingar och tycker att Cucumis är toppen. Där lär man sig mycket och det gillar jag :-) Just nu fascineras jag av det skandinaviska forumet (fast jag förstår inte färöiska...) För några veckor sen var jag ofta inne på fågelsidan, och nu läser jag gärna om dialekter...

Har länge funderat kring hur många svenska språk vi har! Förutom dialekterna finns ju generations-språk (unga, vuxna och gamla skriver ju på helt olika sätt) och vardagsspråket skiljer sig ju ganska mycket från skriftspråket.. för att inte tala om de olika fackspråken. Allt detta gör att det är svårt att göra en korrekt översättning och då är just diskussionerna på forum ovärderliga(Sjalv använder jag ibland "forskar-språket" och "arbetsterapeut-språket" eftersom jag jobbat inom de områdena.)

Så var det presentationen: Född 1940 i Stockholm, bor numera i Mälardalen men känner mig också hemma i Dalarna, Skåne, Blekinge och New Hampshire (USA) eftersom jag bott och/eller jobbat där under lite längre perioder. Njuter av mitt singel-liv som (frisk) pensionär med oplanerat umgänge med några grannar och en vuxen dotter på cykelavstånd. Det är verkligen en lyx att kunna göra VAD man vill NÄR man vill det... och dessutom få "lön" utan motprestation. Förutom fortsatt forskning i miljöpsykologi som jag sysslat med de senaste 20 åren, håller jag på med hantverk (fixar till gamla prylar genom att snickra, måla, sy, väva) och på sommaren är jag mest ute i min lilla radhusträdgård. Gillar inte motion, men att röra mig för att det behövs är helt OK (gräva, bygga murar, flytta växter, rensa ogräs). Älskar att se hur allt växer och gror, och älskar att titta och lyssna på fåglarna - dem matar jag på vintern. Då och då bidrar dessutom en igelkott, enstaka rådjur, harar och en vessla till variationen i min närmiljö. Att ta vara allt detta genom att ta dagen precis som den kommer.. det är detsamma som lycka för mig!

 

14 September 2008 17:16  

Audhild
Antal inlägg: 20
Hej jag heter Tove -alias Audhild- och är relativt ny här på forumet.

Jag har längejobbat som fotograf men ger mig nu in på en nybana i mitt liv - Jag pluggar teologi.
Jag hittade hit till forumet för att få hjälp med översättning till hebreiska, ett språk som jag har bestämt mig för att lära mig.

Annars älskar jag att dansa flamenco!
 

14 September 2008 17:28  

pias
Antal inlägg: 8113
Hallå Tove
Wow ...en "riktig" fotograf!
Jag gillar att fota, men är bara en glad amatör.

Vad har du fotat för något?
 

10 Oktober 2008 10:35  

Edyta223
Antal inlägg: 787
Hej! Jag heter Edyta, bor i Malmö och är en av polska experter. Jag kom till Sverige år 2000 och förälskade mig i det landet och språket. Genom några år studerade jag svenska och lärde mig känna svenska kulturen och historien. Eftersom jag blev opererad i ryggen får jag inte jobba så mycket så leder jag min mans företags ekonomi och studerar vidare svenska på distans. Jag har en dotter 19 år gammal och son 12 år gammal som redan pratar fem språket. Mest gillar jag djur och själv har jag en fantastisk boxer som heter Riki . Han är min bästa vän och jag älskar honom mycket. På fritiden åker jag till min sommarstuga där er lugnt och man är mer nära naturen. Jag älskar också att läsa böcker och jag läser alla böcker jag hittar både polska och svenska. Min dröm är att översätta svenska böcker till polska.
 

18 Oktober 2008 17:15  

Katherina
Antal inlägg: 2
Hej. Jeg hedder Katherina. Jeg er 22 år gammel-Har en søn på nsart 3. Hans far er bosniere men vi har ingen kontakt. Vi bor i danmark,jylland
 

3 Mars 2009 21:59  

adamsle
Antal inlägg: 2
Hej. Jag heter Adam och är polsk. Jag bor i Polen är 20 år. Ett år tidigare började jag lära mig svenska så nu kan jag skriva något:P Jag tycker mycket om att prata svenska, men tyvärr det finns nästan ingen där som kan också det. Tur att jag har förkänt en tjej ifrån Stockholm, det är mycket fint att hålla kontakt med henne Jag var i Sverige i somras. I mitt liv studerar jag kemisk technologi i Poznan. Kanske går jag till Stockholm på sommaren, det ser jag vid framtiden. Jag vill hälsa på henne och det här landet. kramar
 

3 Mars 2009 22:24  

Edyta223
Antal inlägg: 787
Hej Adam!
Varmt välkommen! Du imponerar mig, du läser svenska bara ett år men du skriver mycket bra! Jag hade bott i Gorzow Wlkp (nära Poznan) och i Poznan var jag ofta. Svenska är inte populärt så mycket i Polen, vi polacker börjar läsa när vi flyttar till Sverige.
Pozdrowienia z zimnej Szwecji od rodaczki.
 

5 Mars 2009 22:21  

adamsle
Antal inlägg: 2
Hej, förlåt mig jag har skrivit fel, det är ju nästan 2 år. Jaha, jag känner Gorzow men förmodligen hade aldrig varit där. Inte populärt det vet jag, men jag tycker det är mycket vackert språk. Nu läser jag en bok på svenska, men det är svårt eftersom har stora problem med översättning. I Polen är även kalt, men jag har sett solen några dagar
Również pozdrawiam
 

10 Mars 2009 19:50  

pias
Antal inlägg: 8113
Hej Adam, välkommen
 

15 Mars 2009 14:02  

zia
Antal inlägg: 3
salam
 

15 Mars 2009 14:04  

zia
Antal inlägg: 3
ki mitone farsiro be svensk baram tarjome kone
 

15 Mars 2009 14:06  

zia
Antal inlägg: 3
salam : ki mitone farsira de svensk baram tarjome kone
 

5 April 2009 21:13  

hakkiaga
Antal inlägg: 2
hej folk!
jag heter hakan.18 gammal årig ock bor i stockholm.jag lär mig svenska nu ,men jag måste säga att denna språk lite svårt för att jag går inte till skolan.
bana msnden yardimci olabilecek bir arkadas varsa eklesin lutfen
hknp@live.se
vi ses.

 

27 Maj 2009 12:46  

Elwingda
Antal inlägg: 2
Hejsan,
Jag registrerade mig alldeles nyss och tänkte att jag skulle prova forumet också nu när jag ändå är här.
Jag heter alltså Sofia, jag är 17 år gammal och bor i London, Stor-Britannien för tillfället trots att jag ursprungligen är finsk.
På pappren är jag trespråkig men, nåja, utav dom är svenskan nog den jag pratar sämst. Försöker träna upp den just nu på grund av ett ökande intresse i de Skandinaviska språken (i processen att lära skriva norska).
Förutom språk, tycker jag om att läsa böcker, rida och spela fiol och flöjt.
 

27 Maj 2009 12:53  

lilian canale
Antal inlägg: 14972
Hello Elwingda, welcome to Cucumis!
I hope you'll have fun. Don't hesitate to ask for help. Our community is made up by volunteers always willing to help

 

11 Oktober 2009 14:35  

maglat
Antal inlägg: 8
Hej på er!

Vad tyst det blev här på några månader! Men vädret var fint i sommras, så det är kanske det och nu kommer det att hända mycket på forumet Jag registrerade mig nyss och skulle vilja gärna träffa folk som pratar svenska. Jag bodde i Göteborg i två är, men var tvungen att flytta till Polen, tyvärr. Väldigt missnöjd

Jag är polsk, Magdalena heter jag, tycker om musik och om att resa; alskär skandinaviska språk och nuförtiden har jag blivit lite oroligt att jag kommer att glömma bort allt jag har läst! Förhoppningsvis får jag öva tillräckligt nog på cucimis

Jag har läst svenska bara in ett år och ett halvt alltså förlåt mig när jag skriver fel

Hälsningar!
 

11 Oktober 2009 15:03  

pias
Antal inlägg: 8113
Hej maglat!

Vad trevligt att någon väcker liv i det svenska forumet!! Du har så rätt i att det varit tyst hela sommaren... och vädret har säkert bidragit till det. Varmt välkommen

Ps. Din svenska är bra -oroa dig inte!
 

12 Oktober 2009 12:20  

Edyta223
Antal inlägg: 787
Hej Magdalena!
Välkommen på Cucumis ! Hoppas att du ska stanna längre på cucumis och hjälpa med översättningar!
Cześc Magda!
Miło Cię widziec na cucumisie. Twój szwedzki jest bardzo dobry, aż ciężko uwierzyc, że tak krótko się go uczyłaś . Ja do dzisiaj mam problemy z gramatyką szwedzką i czasami muszę prosic o pomoc moje dzieci kiedy muszę napisac jakieś oficjalne pismo.
Mam nadzieję, że dobrze będzie się nam współpracowało.
 
1