Cucumis - 网上免费翻译服务
. .



翻译 - 英语-土耳其语 - Individual case studies and individual differences

当前状态翻译
本文可用以下语言: 英语土耳其语德语

讨论区 句子 - 社会 / 人民 / 政治

本翻译"仅需意译"。
标题
Individual case studies and individual differences
正文
提交 egemen6
源语言: 英语

The shift from the study of individual persons to the study of individual differences had profound effects on the history of psychology. The study of reputation - an important feature of interpersonal relationships - sank almost without trace under a rising tide of psychometric research. The case-study method, hampered by interesting but unconvincing psychoanalytic theories and procedures, suffered a similar fate.

标题
Bireysel vaka analizi ve bireysel farklılıklar
翻译
土耳其语

翻译 tarantula9812739
目的语言: 土耳其语

Kişilerin bireysel analizinden, bireysel farlılıkların analizine geçiş, psikoloji tarihi üzerinde derin etkilere sahipti. İtibar analizi - ki kişilerarası ilişkilerin önemli bir özelliğidir - psikometrik araştırmaların artan gelgiti altında neredeyse hiç iz bırakmadan battı. İlginç fakat inandırıcı olmayan psikoanalitik teoriler ve prosedürler tarafından engellenen örnek olay incelemesi (vaka analizi) metodu da benzer bir akıbete uğradı.
给这篇翻译加备注
Talep edildiği taktirde açıklamada bulunulacaktır.
handyy认可或编辑 - 2009年 七月 20日 14:26





最近发帖

作者
帖子

2009年 七月 20日 14:25

handyy
文章总计: 2118
Merhaba tarantula,

Ellerine sağlık Çeviride sadece bir kaç değişiklik yaptım ve onaylıyorum.

Before edits:

Kişiler üzerine yapılan çalışmalardan, bireysel farlılıklar üzerine yapılan çalışmalara kadar olan kayma, psikoloji tarihi üzerinde derin etkilere sahipti. İtibar çalışmaları - kişilerarası ilişkilerin önemli bir özelliği - psikometrik araştırmaların artan gelgiti altında neredeyse iz bırakmadan battı. İlginç fakat inandırıcı olmayan psikoanalitik teoriler ve prosedürler tarafından engellenen örnek olay incelemesi (vaka analizi) metodu da benzer bir akıbetle çürütüldü.

2009年 八月 1日 22:20

tarantula9812739
文章总计: 13
Rica ederim. Yardımım dokunduysa ne mutlu bana!

2009年 八月 1日 23:46

handyy
文章总计: 2118