Cucumis - Gratis online oversættelsesservice
. .



Oversættelse - Fransk-Rumænsk - Ses habitants sont appelés les Lorrains et...

Aktuel statusOversættelse
Denne tekst er tilgængelig på følgende sprog: FranskRumænsk

Kategori Litteratur - Kultur

Titel
Ses habitants sont appelés les Lorrains et...
Tekst
Tilmeldt af catalina2008
Sprog, der skal oversættes fra: Fransk

Ses habitants sont appelés les Lorrains et étaient au nombre de 2 339 000 au premier janvier 2006. De par sa position géographique, et de par son bilinguisme la Lorraine fut un lieu d'échanges privilégiés entre la culture romane puis française et les cultures germaniques.

Titel
Lorena, spaţiu de schimburi interculturale
Oversættelse
Rumænsk

Oversat af Milică
Sproget, der skal oversættes til: Rumænsk

Locuitorii săi se numesc loreni şi erau în număr de 2 339 000 la întăi Ianuarie 2006. Datorită poziţiei sale geografice şi datorită bilingvismului său, Lorena a fost un spaţiu de schimburi privilegiate între cultura romană, mai apoi franceză şi culturile germanice.
Senest valideret eller redigeret af iepurica - 22 Januar 2008 18:41





Sidste indlæg

Forfatter
Indlæg

22 Januar 2008 15:56

Freya
Antal indlæg: 1910
Mici modificări : "la 1 ianuarie 2006" şi "loreni" fiindcă numele locuitorilor unei ţări sau regiuni se scriu cu literă mică : "Noi suntem români."

22 Januar 2008 16:04

Milică
Antal indlæg: 3
Desigur, multumesc pentru atentionare, eu vin aici pentru a ma relaxa un pic, traduc "meaning-only" asa ca un exercitiu distractiv.

Aveti in mod cert dreptate dar, nu va ascund faptul ca apreciez mai mult observatiile de natura productiva in sfera traducerilor decat cele care apartin mai degraba redactarii desi asta incalca normele.

O zi buna,

Emil

22 Januar 2008 16:26

Freya
Antal indlæg: 1910
Oricum, dacă nu spuneam eu, iepurica tot trebuia să verifice corectitudinea redactării textului. Şi înţelesul este cel redat şi de originalul în franceză, aşa că nu aveam ce alte observaţii să fac. Aţi reprodus corect în română sensul din franceză.
Atât am avut de spus.

22 Januar 2008 16:30

Milică
Antal indlæg: 3
imi pare bine sa aflu

22 Januar 2008 17:36

Freya
Antal indlæg: 1910
Eu nu o spun niciodată cu răutate când cineva scrie greşit româneşte, dar cred că toţi vrem să ne cunoaştem mai bine limba, totuşi, nu am făcut niciun păcat capital dacă am scris eronat un cuvânt...se mai întâmplă. Până şi eu recunosc că nu ştiu în totalitate regulile gramaticii româneşti, mi-am mai dat "cu stângul în dreptul" în exprimare.
AAA.. şi nu mai e nevoie de dublarea lui "datorită", mergea şi "datorită aşezării sale geografice şi bilingvismului...".