Cucumis - Serviciu gratuit de traducere pe web
. .


Cu specific românesc

Feedback / Îmbunătăţiri

Rezultate 1 - 12 din aproximativ 12
1
Autor
Mesaj

3 Februarie 2009 09:49  

Freya
Numărul mesajelor scrise: 1910
Bună !
Ce-aţi zice dacă am mai face o rubrică la acest forum care să conţină tot ce se poate despre România: literatură, muzică, sporturi, concursuri, reţete, toate lucrurile tradiţionale. Ştiu că există deja o rubrică "De toate pentru toţi" unde pot fi discutate mai multe subiecte(personale sau generale), dar vor fi amestecate cele româneşti cu cele străine şi de asta m-am gândit la ceva separat pentru români. Aşa vor putea afla foarte multe lucruri şi străinii care cunosc româna, dar mai puţine lucruri despre cultura românească.
Asta ar fi ideea mea.
 

3 Februarie 2009 10:34  

iepurica
Numărul mesajelor scrise: 2102
Bine, dar treaba asta se poate scrie şi în secţiunea Culture Club a forumului în limba engleză dacă vrei ca şi ceilalţi să le citească. De exemplu, Bamsa, face lobby pentru Insulele Feroe masiv in aceeasi sectiune a forumului în limba engleză.

Rubrica de faţă e similară celei în engleză, intenţia este de a păstra secţiunea de faţă pentru sugestii vis-a-vis de ce putem face să ne îmbunătăţim "eficacitatea" în ceea ce priveşte traducerile.
 

3 Februarie 2009 11:31  

Freya
Numărul mesajelor scrise: 1910
OK, de fapt, eu nu fac lobby pentru ţară, e mai mult o dorinţă de a discuta cu alţi români despre lucruri ce se întâmplă în România şi care e posibil ca alţii să nu le ştie. Nu e chiar turism, de asta se ocupă Elena Udrea acum lol ! Mai mult despre chestii legate de tineretul român: cărţi, autori români, muzică românească(care acum e cam pe ducă, dar asta este ), filme româneşti, concursuri sportive, de muzica poate, nu oferte sau recomandări propriu-zise, unde să mergeţi sau ce să vizitaţi...Oricum, toţi ştim că toate ţările au părţile lor bune şi cele rele - nu există excepţii, zic eu.

 

3 Februarie 2009 12:24  

iepurica
Numărul mesajelor scrise: 2102
Ideea e foarte bună (eu chiar fac lobby pentru România, aştia pe afară nu ştiu decât Gran Canaria, Tailanda sau Spania, când le spun de România, parcă le vorbesc de Uagadugu).

Şi din păcate am auzit pe destui români făcând comentarii de genul "Ce România e ţară de vizitat? Spania, Franţa, alea merită!". Mă uluieşte câteodată cât snobism zace în naţia asta a noastră. Nimic nu creşte în pomi afară!

M-am gândit eu odată să aplic chestia asta interfeţei (adică să avem o opţiune acolo unde să fie publicate informaţii despre România), numai că nu ştiu cât de amator e jp, având în vedere că celelalte interfeţe nu au aşa ceva.

Uite am să îl întreb, să vedem ce zice şi el.
 

3 Februarie 2009 12:36  

Tzicu-Sem
Numărul mesajelor scrise: 493
Hop ÅŸi eu.

Ar fi o chestie bună şi utilă dacă am face ce tu, Freya, spui în mesajele tale.
Am citit ceva din "anticele" mesaje de pe forumul în engelză. Acolo erau de toate, subiecte internaţionale. Dar poate că am putea avea şi noi subiecte... naţionale. Nu ştiu câţi români sunt pe cucumis.org şi nici cine are chef , dar merită încercat.
Pe de altă parte, ar fi interesant să ştie şi ceilalţi subiectele interesante ce le discutăm cu privire la noi, Românii, şi România noastră, cum spui tu Iepurica.
Acu'... măcar să încercăm ceva
 

3 Februarie 2009 12:44  

Freya
Numărul mesajelor scrise: 1910
Eu am mai căutat informaţii despre România pe net, multe sunt cam ofensive, adică toţi ştiu lucruri rele despre noi, iar pe cele bune mai puţin. Pe Google când dai search la imagini apar numai cu harta României la început şi cu echipa de fotbal. NU spun ca nu avem şi noi o ţară frumoasă, dar cam totul se reduce la geografie: peisaje frumoase, fenomene interesante, ceea ce e bine la urma urmei. Bine, şi oamenii sunt deosebiţi, dar oameni sunt peste tot şi nu suntem mai presus sau mai prejos, numai că nu suntem la fel de cunoscuţi.
Românii ăia care spuneau că România nu e ţară de vizitat cred că nu au văzut ce trebuia din ţară. Când eşti în ţara ta, îi vezi şi părţile cele mai rele, ţi se pun pe tavă ca să zic aşa. Vezi o groază de lucruri urâte în fiecare zi şi ţi se pare că totul e urât la ea.
despre România în română
Romania in English
 

3 Februarie 2009 12:58  

Tzicu-Sem
Numărul mesajelor scrise: 493
Întotdeauna capra vecinului e mai bună, mai frumoasă...
 

3 Februarie 2009 14:18  

iepurica
Numărul mesajelor scrise: 2102
Trebuie să recunosc că şi eu am suferit de boala cu pricina un pic, pe vremuri, când eram mai mică, mai proastă şi mai cu bube-n cap. Culmea e că afirmaţia cu pricina vine de la o prietenă de-a mea de la care chiar aveam pretenţii.

Mi-aduc aminte de o scenă când, mergând cu al meu soţ (prieten pe vremea aceea) la munte, l-am văzut că opreşte maşina şi sare afară să facă poze. Scandinavilor le citeşti foarte greu emoţiile (în special feroezilor), iar el a fost impresionat la culme. Sau la mânăstiri. Nici nu am intrat bine în curtea Voroneţului şi a infăşcat aparatul de fotografiat. Sau nişte prieteni din Danemarca cu care am fost în România cu doi ani în urmă şi care şi acuma vorbesc de locurile pe care le-au văzut (delta de exemplu). El, cel putin, a urcat Omu de la poale si l-a coborat in 7h, nu mi-a venit a crede.

Am să îl întreb pe jp astăzi, să sperăm că o să vrea. Şi vă ţin la curent.
 

3 Februarie 2009 16:22  

Tzicu-Sem
Numărul mesajelor scrise: 493
La noi la România este foarte frumos. Avem o ţară cu "de toate". Ceea ce avem noi prea mult este dezordine şi lene, cred eu. Dar ce ţine de Providenţă, ne-a dat atât de multe! Am fost prin ţară dar n-am văzut tot ce merită să fie văzut poate nici cât negru sub unghie (mai ales cu Cucumis "în braţe", mai greu).
Când eu am vizitat alte hotare şi mă minunam de una şi de alta, "băştinaşii" nu erau foarte impresionaţi de ce vedeau (erau poate impresionaţi mai mult poate de reacţiile mele -- hehe).
Eu am zis că oriunde aş fi voi prezenta ţara mea cu frumuseţile ei (că urâţeniile le prezintă alţii).
 

8 Februarie 2009 18:24  

iepurica
Numărul mesajelor scrise: 2102
I-am povestit lui jp despre ideea cu Romania si iată care a fost răspunsul lui:

"Hi Andreea,
About an article to talk about Romania, the more easy way to do this for now is to use a wiki article. You can create one here : http://www.cucumis.org/wiki_1_k/p_n_.html

Then you can link the article on the forums and maybe I can add a link in other places too.

Good luck"


Aştept păreri si sugestii.
 

9 Februarie 2009 14:42  

Freya
Numărul mesajelor scrise: 1910
Am citit. Sunt de acord cu ideea, dar nu ştiu de unde şi cum să începem. Ce ar trebui să includem în descrierea ţării? Cine poate să se ocupe mai mult de treaba asta? Zic că ar fi indicată o persoană care ştie mai bine engleza, cu toate că avem cui să cerem ajutor ca să îmbunătaţim textul, dacă o să fie nevoie.
Am putea să participăm fiecare din noi cu un paragraf/ un link/ o părere despre ţară şi la urmă cineva să le adune, sau poate dacă vrea altcineva să se ocupe în mod special, singur, de treaba asta...
Trebuie să ne organizăm într-un fel.
 

9 Februarie 2009 14:55  

iepurica
Numărul mesajelor scrise: 2102
Mă ofer eu atunci. Puteţi să îmi trimiteţi mie ce vreţi să includem acolo, încerc şi eu să scriu ceva despre (am o tonă de poze dar numai din zona mea până la Braşov şi Bran, de la mare, de la mânăstiri şi din Deltă), eu încerc să le organizez cât de cât, vi le prezint spre comentarii şi îi facem vânt când e gata. O să fie exerciţiu bun şi aşa am examen la engleză în iunie.
 
1