Cucumis - Бесплатная служба online перевода
. .



Оригинальный текст - Венгерский - 7.) Csemegekukorica Nem gyakori növényünk, mivel...

Текущий статусОригинальный текст
Данный текст доступен на следующих языках: ВенгерскийАнглийский

Этот перевод относится к проекту Biocsárda Kft..
Biocsárda Kft.

Biocsárda Kft. honlapjának fordítása magyarról angolra.
A honlap csak a későbbiekben lesz elérhető.
Témák: éghajlat, talaj, cégtörténet, termesztett növények.


Категория Вебсайт / Блог / Форум

Статус
7.) Csemegekukorica Nem gyakori növényünk, mivel...
Текст для перевода
Добавлено hungi_moncsi
Язык, с которого нужно перевести: Венгерский

7.) Csemegekukorica
Nem gyakori növényünk, mivel nagy ráfordítást igényel és sok tápanyagot, amit öko körülmények között nehéz biztosítani. Érzékenyen reagál a gyomosodásra, ezért fontos feladat a gyomirtás, amit csak mechanikai úton tudunk megvalósítani mérsékelt sikerekkel. Legfontosabb kártevője a kukoricamoly és a gyapottok bagolyepke, rágásukkal károsítják a csövet és szennyezik a termést, komoly levonásra ad okot ha nem sikrül a védekezés. Szerencsére olyan hatékony védekezési eljárást dolgoztak ki kutatók, amellyel jól meg lehet védeni az állományt. A fentebb említett rovarok parazitáit - a fürkészdarazsak - lárváit helyezzük ki a kukoricába és azok kikelésük után parazitálják a kártevők tojásait és csírájában folytják el a problémát.
Termésátlagaink a 7-10 t/ha érték között mozognak, ezzel a terméssel egy valóban szerény nyereséget lehet elérni. Az öntözés nehézségei miatt háttérbe szorult ez az ágazat is a hibridkukoricával együtt.

8.) Olajnapraforgó
Az ökológiai napraforgó termesztés alig tér el a konvencionális termesztéstől. Legfontosabb különbség, hogy tilos desszikálni az állományt, ezért érdemes rövid tenyészidejű hibrideket vetni. Továbbá alap előírás, hogy 5 éves vetésváltást kell betartani, ezért egy gazdaságon belül nem gyakran van napraforgó. Termésátlagaink a 1,5-2,2 t/ha között változnak, még rejtenek tartalékokat a technológiák ezért várakozásunk szerint emelni kell a termesztés szinvonalát. Legfontosabb feladat a gyomosodás megelőzése kultivátorozással, kapálással és a jó kulturállapot fenntartásával.

9.) Olajtök
Társaságunk már több éve nem termeszt olajtököt, mivel a néhány évvel ezelőtt kirobbant botrány nagyon nehéz helyzetbe hozta az ágazatot. Továbbá a betakarítás nehézségei és ütemezése szintén távoltart minket ettől anövénytől. Termésátlagaink sem voltak fényesek, csupán 50-350 kg/ha eredményeket értünk el, amelyről kijelenthetjük, hogy alacsony átlagok.
Комментарии для переводчика
british
29 Сентябрь 2009 11:12