Cucumis - Бесплатная служба online перевода
. .



Перевод - Венгерский-Английский - Termesztett növényeink

Текущий статусПеревод
Данный текст доступен на следующих языках: ВенгерскийАнглийский

Этот перевод относится к проекту Biocsárda Kft..
Biocsárda Kft.

Biocsárda Kft. honlapjának fordítása magyarról angolra.
A honlap csak a későbbiekben lesz elérhető.
Témák: éghajlat, talaj, cégtörténet, termesztett növények.


Категория Вебсайт / Блог / Форум

Статус
Termesztett növényeink
Tекст
Добавлено hungi_moncsi
Язык, с которого нужно перевести: Венгерский

2.) Rizs
Csárdaszálláson - ahol gazdálkodunk - több évtizedes hagyománya van a rizstermesztésnek. Társaságunk bérleményében lévő területek között is van 67 ha rizstelep, így 2005-ben felmerült a gondolat, hogy meg kellene próbálni ökológiai körülmények között termelni rizst. Szerencsére a piac is nagy érdeklődést mutatott a termék iránt, hamar sikerült kötnünkegy hosszú távú szerződést, amely azóta is működik mindkét fél megelégedésére. A rizs egy nagyon nagy ráfordítást igénylő növény mind anyagilag mind emberileg egyaránt. Egy hektár rizs bekerülési költsége 250-280 ezer forint között változik, attól függően, hogy mennyire sikerült megvalósítani a teljes technológiát. Egy dolgozó 80-100 ha rizstelepet lát el de ez egy feszített terület régebben fele ekkora terület volt egy emberre bízva. A dolgozó napi feladata, hogy vigyázzon a rizsre, kezelje a vizet a területen, megtegyen mindent azért, hogy jó termés legyen, nagyon felelősségteljes munka, önállóságot és talpraesettséget igényel. Az ökológiai rizstermesztés alapja a kiváló talajfelszín, amikor is a kutricákon belüli talajegyenetlenség (+-)2 cm -en belül van. A vízkezelés miatt fontos, hogy ilyen egyenes legyen a felszín, mivel így lehet valamelyest védekezni a gyomok ellen. A talajegyengetést lézer vezérlésű speciális gépekkel végezzük szerencsés esetben 3 évente, de nyugati országokban akár minden évben is megcsinálják. A bekerülési értéke az aládolgozással együtt meghaladhatja a 100.000,- Ft/ha összeget. A betakarítását lánctalpra szerelt gabonakombájnokkal végezzük szeptember-október hónapokban. Átlagos terméseredményeink 4-6 t/ha között változnak, a termésre nagyon nagy befolyása van az időjárásnak mivel a virágzás idején érkező köd és lehűlés megfelezheti a termést, ez ellen védekezni pedig nem lehet. Összességében a rizs egy nagyon nagy odafigyelést és magas szakmai tudást igénylő növény, amely meghálálja a gondoskodást.

3.) Őszi káposztarepce
Társaságunk vetésváltásában fontos helye van a repcének, mivel ez egy mélyen gyökerező növény és jó elővetemény a tönkölybúza számára mivel korán lekerül és laza talajt hagy maga után. Termésátlagaink 1 –2,2 t/ha között változnak. Utóbbi időben kissé háttérbe szorult, mivel a száraz nyarakon nehéz jó magágyat készíteni számára így kockázatos a vetése.
Комментарии для переводчика
british

Статус
Our cultivated plants
Перевод
Английский

Перевод сделан hungi_moncsi
Язык, на который нужно перевести: Английский

2.) Rice
In Csárdaszállás – where we are farming - the rice cultivation has many decades of tradition. In the tenancies of our society there is also a rice planting of 67 hectares, so the idea to try to grow rice under ecological conditions emerged in 2005. Fortunately, the market has also shown great interest in the product, we have been able to conclude a long-term contract early, that has also been working well to our mutual satisfaction since that time. The rice is a plant that needs a great deal of attention both materially and humanly. The cost price of one hectare of rice ranges from 250,000 to 280,000 HUF. A worker holds a rice plantation of 80-100 ha, but this is a stretched area, previously, a worker used to be trusted only with half of this area. The daily task of the worker is to take care of the rice, manipulating the water in the region, doing everything for having a good harvest, which is a very responsible job that requires self-dependence and resourcefulness. The basis of the ecological rice-growing is the excellent ground surface, that is, in the interior of the plots is the undulation of the ground from -2 to 2 cm. Because of the treatment of the water, it is important to have such a flat ground surface, as so it is more or less possible to defend against furrow-weeds. At best, every three years, we make the grading with special remote-controlled laser machines, but in western countries men do it as good every year. The cost price together with the cultivation work may exceed the amount of 100,000 HUF/ha. We do the harvesting work with crawler combine-harvesters in the months of September and October. Our average harvests alternated between 4-6 t/ha, the weather has a huge influence on the harvest, as in the blossoming time coming fog and cooling can halve the harvest, people can’t do anything against that. As a whole, rice is a plant that requires a very close attention and a high level of expertise and that shows its gratitude for the provision.

3. Winter rape
In the crop rotation of our society the winter rape has an important place, as it is a deep-rooted plant and it is a good fore crop for the spelt because the winter rape matures early and leaves loose soil behind. Our average crop yields alternating between 1-2,2 t/ha. Lately, it has been left aside, as in dry summers it is difficult to make good seed-bed, so this seeding is risky.
Последнее изменение было внесено пользователем lilian canale - 1 Май 2010 18:35





Последнее сообщение

Автор
Сообщение

17 Апрель 2010 15:23

Francky5591
Кол-во сообщений: 12396
A few typos :

Line 2 : "the markert" ... one "r" to be taken off the word => "the market", and one "r" is to be added to "poduct", in order to make "product"

Line 9 : "bloosoming" "blossoming"

Last line "this seeding is risky (not sure though)..

17 Апрель 2010 15:28

lilian canale
Кол-во сообщений: 14972
My fault, thanks dear

CC: Francky5591

17 Апрель 2010 15:49

Francky5591
Кол-во сообщений: 12396
(We are taking turns for being dizzy!) You still forgot the "r" at "product"

CC: lilian canale

17 Апрель 2010 17:19

lilian canale
Кол-во сообщений: 14972