Cucumis - Δωρεάν online υπηρεσία μετάφρασης
. .



Μετάφραση - Σουηδικά-Φινλανδικά - Bröllopshurra

Παρούσα κατάστασηΜετάφραση
Αυτό το κείμενο είναι διαθέσιμο στις ακόλουθες γλώσσες: ΣουηδικάΦινλανδικά

Κατηγορία Ομιλία - Αγάπη/Φιλία

τίτλος
Bröllopshurra
Κείμενο
Υποβλήθηκε από seatern
Γλώσσα πηγής: Σουηδικά

Somliga har större vana av att gå på bröllop än andra, men alla är vi här av samma orsak. Vi vill vara med och dela brudparets glädje. Vi vill önska dem lycka och framgång. Vi vill göra deras dag till något extra minnesvärt.

Låt oss därför värma upp våra röster med ett fyrfaldigt leve för brudparet. De leve: Hurra, hurra, hurra, hurra!

τίτλος
Hääonnittelut
Μετάφραση
Φινλανδικά

Μεταφράστηκε από Alma963
Γλώσσα προορισμού: Φινλανδικά

Joillekin häihin tuleminen on enemmän tapa kuin toisille, mutta kaikki me olemme täällä samasta syystä. Me haluamme olla mukana ja jakaa morsiusparin onnen. Me haluamme toivottaa heille onnea ja menestystä. Me haluamme tehdä heidän päivästään jotakin ikimuistoista.

Avatkaamme siksi ääniämme nelinkertaisella hurraahuudolla morsiusparille. Se kuuluu: Hurraa, hurraa, hurraa, hurraa!
Τελευταία επικύρωση ή επεξεργασία από Maribel - 19 Φεβρουάριος 2008 13:14





Τελευταία μηνύματα

Συγγραφέας
Μήνυμα

27 Ιανουάριος 2008 15:27

Maribel
Αριθμός μηνυμάτων: 871
Nämä kohdat kaipaisivat parantelua:

"Joillekkin on enemmän tapa tulla häihin kuin toisille" (ei suomea)

"Huutakaamme" (puuttuu osa tekstistä)

28 Ιανουάριος 2008 18:31

Alma963
Αριθμός μηνυμάτων: 13
Ensimmäinen lause tosiaan kaipaa hiomista, taisin ymmärtää merkityksen vähän väärin.."huutakaamme"-sanan jälkeen jätin tietoisesti pois kohdan "värma upp våra röster", koska ajattelin ettei sitä saa käännettyä hyvälle suomen kielelle, Suomessahan kyseinen sanonta kuuluu pelkästään "eläköönhuuto" ilman mitään verbejä..

6 Φεβρουάριος 2008 18:13

Maribel
Αριθμός μηνυμάτων: 871
Minun ongelmani oli se eläköönhuudon verbi - enkä pahus ole muistanut sitä keneltäkään kaverilta edes kysyä.

Tässä versiossa taas tuo äänenlämmitys ei oikein tunnu hyvältä... ääniähän viritetään tai sitten on kyseessä äänenavaus (jos ohjelmassa olisi yhteislaulua jatkossa, niin se olisi hyvä, mutta...)

Mutta palataan tähän vielä....olen nyt ollut täällä sivustolla yli neljä tuntia - enkä ole yhtään omaa käännöstä tehnyt...mutta toivottavasti pian (kun olen saanut nämä vanhat käännökset pohdittua). Sen siitä saa kun on ollut vuodenvaihteen tienoilla kiireinen ihan muissa asioissa

"joillekkin" vain yksi k

Sitä eka lausetta yritin alkuperäisessä jo kysyä, kun en oikein satapros ymmärtänyt, mutta tämä version on kyllä ajatukseni mukainen.

Samoin yritin kysyä tekstin tarkoitusta...Suomessahan kohotetaan (?) kolmin (ei nelin)kertainen eläköönhuuto (vai eläköön-huuto?).

6 Φεβρουάριος 2008 21:25

Alma963
Αριθμός μηνυμάτων: 13
"Hurrata" on tietysti verbi, jota voi käyttää eläköönhuudosta, mutta tähän se ei mielestäni oikein sopinut. Sen kanssa osa tekstistä pitäisi jättää pois.
Kieltämättä "avata ääntä" on parempi kuin "lämmittää ääntä", käänsin vain sanatarkasti kun ei ollut aikaa pohtia parempia muotojaJa hups, tietysti sitä kirjoittaa kiireessä vielä väärinkin
Eläköönhuuto tulee kyllä mielestäni ilman väliviivaa (ei ole kahta samaa vokaalia sanojen välissä)
Kyllä Suomessakin voidaan kohottaa nelinkertaisia eläköönhuutoja, varsinkin kun käännöstä ei pyydetty vain merkityksen osalta..Oli mielestäni perusteltua kääntää sanatarkasti.

Empä olekaan kuullut ennen, että kukaan huutoja kohottelisi? Maljoja kohotellaan, mutta tässähän on kyse hurraamisesta.

19 Φεβρουάριος 2008 13:09

Maribel
Αριθμός μηνυμάτων: 871
Hups, huomasin vasta nyt, että Suomessahan huudetaan eläköön, eläköön, eläköön - nyt kun pitää huutaa ruotsiksi hurraa! niin kai sitten pitäisi olla myös hurraahuuto...

Yhdyssanoissa ja yhdysmerkin käytössä on horjuvuutta eivätkä löytämäni "säännötkään" ole kovin n yksiselitteisiä. Joka tapauksessa tuo mainitsemasi sama vokaali ei ole ollenkaan ainoa syy, esim. erisnimi, vieraskielinen, lyhenne, moniosainen sana alkuosana vaatii yhdysviivan. Samoin väärinymmärryksen mahdollisuus antaa luvan sitä käyttää esim laulu-ilta/lauluilta.

PS empä > enpä