Cucumis - Serviço de tradução online gratuito
. .



Tradução - Húngaro-Romeno - falutalalkozo

Estado actualTradução
Este texto está disponível nas seguintes línguas: HúngaroRomeno

A solicitação desta tradução é "Somente o Significado".
Título
falutalalkozo
Texto
Enviado por csury71
Língua de origem: Húngaro

9. Só vidéki, és udvarhelyszéki néptánc bemutató: helyi, és a Székelykeresztúra elszármazott 14 – 18 éves korosztály mutatja meg aktivitását a falu életében. Koreográfus, betanító: Nagy Lajos tanár.

Título
Întâlnire sătească
Tradução
Romeno

Traduzido por koppany
Língua alvo: Romeno

9. Prezentarea dansurilor populare din microregiunea "Sóvidék" şi din zona oraşului Odorheiu Secuiesc: se prezintă activitatea din viaţa satelor locale şi din Cristuru Secuiesc de către reprezentanţii categoriei de vârstă 14-18 ani. Coregraf, îndrumător: profesor Nagy Lajos.
Notas sobre a tradução
Observaţia mea se referă la denumirea Microregiunii "Sóvidék" care nu este tradusă corespunzător în limba română, fiind o regiune locală cu denumire istorică netradusă.În mod normal traducerea ar fi: Zona Sărată.
Última validação ou edição por Freya - 13 Abril 2010 10:36





Última Mensagem

Autor
Mensagem

8 Abril 2010 21:17

Freya
Número de mensagens: 1910
Bună,

Câteva lucruri neclare şi care trebuie corectate:

-microregiunea, nu e nevoie de majusculă;

-" şi din zona oraşului Odorheiu Secuiesc" sau "din apropiere de Odorheiu Secuiesc" (bănuiesc că dansurile sunt şi din acea zonă, dacă lăsăm "şi a zonei Odorheiu Secuiesc" nu e chiar corect, se înţelege prezentarea zonei Odorheiu Secuiesc, iar Odorheiu Secuiesc nu e o zonă, e oraş, municipiu);

-ultimul lucru ar fi: "coregraf, învăţător: profesor N. L.", formularea nu e chiar clară. Ar trebui schimbat ori învăţător, ori profesor, cele două nu prea se potrivesc împreună.

- "reprezentanţii categoriei de vârstă 14-18 ani".

Sper că nu am încurcat lucrurile mai tare...Aţi făcut o traducere bună.

8 Abril 2010 21:38

Freya
Número de mensagens: 1910
O idee: "învăţător" nu ar putea fi înlocuit cu "îndrumător", are mai mult sens aşa. În limba română "învăţător" este înţeles mai mult ca "persoană care predă la clasele primare", iar din acest motiv nu suna prea bine alăturarea "învăţător-profesor".

9 Abril 2010 16:17

koppany
Número de mensagens: 3
Vă mulţumesc mult pentru sesizări, într-adevăr am făcut traducerea brută a cuvintelor şi intelesul lor integral fără să adaptez în contextul frazei înţelesul cursiv al limbii române.
Acum nu ştiu unde pot rectifica aceste neajunsuri.V-aşi mulţumi profund dacă aţi putea indica de unde pot face corectura.
Cu toată stima si cu mulţumire.

9 Abril 2010 17:44

Freya
Número de mensagens: 1910
Am modificat eu cu variantele pe care le-am indicat mai sus şi am cerut un poll pentru a verifica corectitudinea traducerii după aceste modificări făcute. Sugestii de îmbunătăţire a traducerii încă pot veni de la orice persoană care cunoaşte ambele limbi, dar sunt deja aproape sigură că sensul traducerii este corect, doar la partea de formulare mai pot fi discuţii. Fiecare traducător are idei proprii la acest capitol, chiar dacă sensul traducerii nu se schimbă.

O seară bună!


9 Abril 2010 18:04

koppany
Número de mensagens: 3
Mulţumesc pentru ajutorul acordat şi vă aştept şi cu alte ocazii să-mi daţi o mână de ajutor la traducerile ambiguu formulate. Oricum eu cred că acel text este un anunţ publicitar la un eveniment folcloric şi cred că a fost tradus prea târziu dar pâna la urmă, important este să fie tradus corect.


O seară bună vă doresc şi eu!