Cucumis - Kostenloser Online-Übersetzungsdienst
. .



Übersetzung - Englisch-Türkisch - Christians Ready Hurricane Response

momentaner StatusÜbersetzung
Dieser Text ist in den folgenden Sprachen erhältlich: EnglischTürkisch

Diese Übersetzung gehört zum Projekt Turkish Christian News Paper.
Turkish Christian News Paper

Hello Everyone!

I am creating Christian News Paper in Turkey. I want to deliver good news to turkish whom I love. Now I am learning Turkish as well, but also I need TIME! So please put your precious effort on this, you will be rewarded as well.

Thank you


Kategorie Zeitungen - Nachrichten / Laufende Geschäfte

Titel
Christians Ready Hurricane Response
Text
Übermittelt von aquila_trans
Herkunftssprache: Englisch

As the massive category five storm Hurricane Dean continues to pound its way towards the Gulf of Mexico, Christian organisations are assembling their relief operations in preparation for large-scale devastation.

World Vision in the US said that its Mexico office had pre-positioned relief supplies in Yucatan in anticipation of huge needs for blankets, bed sheets, personal hygiene articles and medicines.

"This is a potentially historical storm," said Aldo Pontecorvo, director of humanitarian emergency assistance for World Vision in Mexico. "The Mexican coastline has never been hit by a Category 5 storm. We're preparing for extensive damage and widespread displacement."

Christian Aid staff and partner organisations are also stepping up relief efforts, including clearing trees and other debris blocking roads in Jamaica. The development agency will also be providing relief to people in Haiti whose crops have been destroyed.

Rhian Holder, Christian Aid’s programme officer in Jamaica, described the scene as the storm moved in:

“It's very, very loud, the wind is roaring and shrieking. The trees are breaking, you're hearing branches snapping, you're hearing thuds, things falling, you're not sure what it is.”

She added: “There is still no electricity across the island and communication is very difficult. In St Thomas, where one of our partners is based, the cell phone masts fell in a couple of areas, so it is very difficult to get through. The road to the airport in Kingston is blocked with trees, boulders and sand that have been blown across it.”

While other agencies will bring food and water, US-based Christian charity New Directions International has readied equipment for emergency shelter in Jamaica, including plastic tarpaulins and tin sheets for temporary roofing, as well as materials for roof repairs in the wake of the hurricane.

"NDI will focus on providing shelter relief and helping people dig out," according to New Directions’ CEO Joseph Williams, who added that the present hurricane resembled the 2004 Boxing Day Tsunami and Hurricane Katrina to which New Directions also provided emergency shelter and supply within a few days.

The charity plans to remain in the hurricane-hit regions for the long haul. During the rebuilding phase, it will hand out backpacks full of school supplies among children as part of its Edu-Pack programme, and contribute towards the reconstruction of churches and schools.

The Salvation Army in Texas, meanwhile, has scrambled nine canteens and a mobile command centre to San Antonio in the case Hurricane Dean should take a turn towards the Lone Star State.

The canteens are stocked to feed a hundred first responders while the command centre will allow Salvation Army officers to coordinate their efforts to meet the urgent needs of hurricane victims.

Titel
Hristiyanlar kasırgaya hazır
Übersetzung
Türkisch

Übersetzt von serba
Zielsprache: Türkisch

Beş büyüklüğündeki muazzam Dean kasırgası Meksiko Körfezi'ne doğru yol alarak tahribatına devam ederken.Hıristiyan organizasyonları büyük çaplı yıkıma hazırlık amacıyla yardım çalışmaları yapmak için bir araya geliyorlar.

Hıristiyan yardım örgütü World Vision, ABD den,Meksiko daki ana ofislerinin büyük miktarda battaniye, yatak örtüsü, kişisel temizlik malzemeleri ve ilaç gerekeceğini öngörerek Yucatan da yardım malzemelerini önceden yerleştirdiğini bildirdi.

Meksiko'daki Word Vision acil insanı yardım başkanı Aldo Pontecorvo “Bu potansiyel olarak tarihi büyüklükte bir fırtına” dedi ve sözlerine şöyle devam etti.”Meksika sahili 5 Sınıfında bir fırtınayla daha önce hiç karşılaşmadı.Büyük çaplı yıkım ve geniş çaplı bir yer değişikliği için hazırlanıyoruz.

Christian Aid personeli ve ortak olduğu kurumlar Jamaica da yolları bloke eden ağaçlar da dahil olmak üzere yıkıntı ve enkazı kaldırarak yardım çalışmalarını hızlandırıyorlar. Dış yardım programlarıyla ilginen kuruluşun acentası Haiti'de hasatı zarar görmüş insanlara da ayrıca yardım sağlayacak.

Rhian Holder Jamaica’daki Christian Aid’in izleme görevlisi fırtına geldiğinde olay yerini şöyle tasvir etti:

”Çok çok gürültülü,rüzgar adeta kürkeyerek uğulduyor,kulak tırmalayıcı sesler çıkartıyor.Ağaçlar devriliyor, dallar kırılıyor, devrilme sesleri geliyor,herşey düşüyor ne olup bittiğinden emin olamıyorsunuz”.

Ve ekledi “ Adada hala elektrik yok ve iletişim çok güç.Çalışma gruplarımızdan birinin yer aldığı St Thomas da birkaç bölgede cep telefonu vericileri devrildi bu sebeple iletişim çok güç.Kingston da havayoluna giden yol ağaçlarla kapandı her yerde taşlar ve kumlar savruluyor.”

Diğer temsilcilikler su ve yiyecek temin ederken ABD Hristyan yardım örgütü New Directions International Jamaica’ da fırtına sonrası çatı tamiri için gerekli malzemenin yanısıra geçici çatı olarak sac levhalar ve plastik katranlı muşambalar dahil olmak üzere acil barınma için gerekli malzemeri hazırladı.

New Directions CEO su Joseph Williams’ın bildirdiğine göre.“NDI barınma temin etme ve insanları arayıp kurtarma üzerine odaklanacak.” Ardından şöyle ekledi şu anki fırtına 2004 te Noeli izleyen gün olan tsunami ve Katrina Kasırgası ile benzerlik gösteriyor New Direction o zamanda bir iki gün içinde barınak ve erzak sağlamıştı.

Hayır kurumu kasırganın etkilediği bölgede uzun süre kalmayı planlıyor.Tekrar yapılanma aşamasında Eğitim-paketi programının bir parçası olarak çocuklara çantalar dolusu okul gereçleri dağıtacak ve kilise ve okulların tekrar inşasına katkıda bulunacak.

Teksas daki Kurtuluş Ordusu bu arada Dean Kasırgasının Lone Star eyaletine yönelme ihtimaline karşı dokuz kantini ve San Antonio'ya mobil bir komuta merkezini aceleyle yerleştirdi.

Kantinler gelen ilk yüz kişiyi yetecek kadar yiyecek ile dolduruldu bu arada komuta merkezi Kurtuluş Ordusu görevlilerinin, kasırga kurbanlarının acil ihtiyaclarının sağlanmasında çalışma koordinasyonunu sağlayacak.
Zuletzt bestätigt oder bearbeitet von serba - 23 August 2007 14:20





Letzte Beiträge

Autor
Beitrag

23 August 2007 12:54

senemtas_mt
Anzahl der Beiträge: 40
Hıristiyan yardım örgütü World Vision ABD den Meksiko daki ana ofislerinin büyük miktarda battaniye, yatak örtüsü, kişisel temizlik malzemeleri ve ilaç gerekeceğini öngörerek Yucatan da yardım malzemelerini önceden yerleştirdiğini söyledi. ----- ABD ye mi olması gerekiyor. cümlede anlam düşüklüğü var aksi takdirde.

Dış yardım programlarıyla ilginen kuruluşun acentası-----development agency bu anlama mı geliyor

Christian Aid personeli ve ortak organizasyonları Jamaica da yolları bloke eden ağaçları da dahil edecek şekilde yıkıntı ve enkazı kaldırarak yardım çalışmalarını arttırıyorlar----
Christian Aid personeli ve ortak oldukları kurumlar Jamaica'da ağaçlar dahil yolları kapatan yıkıntı ve enkazı kaldırarak yardım çalışmalarını arttırıyorlar(güçlendiriyorlar)
böyle olabilir mi

Rhian Holder, Christian Aid’s programme officer-----programme izleme anlamına geliyor mu anlamadım

sözlükte tin in anlamları böyle geçiyor alüminyum yanlış sanırım
tin kalay
tin teneke
tin (Br) teneke kutu
tin para
tin mangır
tin mangiz
tin kalaylamak
tin teneke kaplamak
tin teneke kutulara doldurmak

chief executive officer (CEO) tepe yönetici
chief executive officer (CEO) icra başkanı
CEO nun anlamını yazmamışsın. Gerek var mı bilmiyorum ama ben yazdım yine de