Cucumis - Ücretsiz online çeviri hizmeti
. .


‎Çevrilmesi için yeni bir metin sun

Sistem Nasıl Çalışır ?

1 sonuçtan 1 - 1 arası sonuçlar
1
Yazar
Mesaj

15 Mart 2010 19:32  

Francky5591
Mesaj Sayısı: 12396
Merhaba.
Bir çeviri talep etmeden, veya böyle bir metni çevirmeden önce, lütfen
çeviri talep etme kurallarımız , hakkında bilgi edininiz, çünkü burada önem taşıyorlar.

Bundan sonra ne çeviri talep edenlere, ne de çevirmenlere niçin taleplerinin veya çevirilerinin reddedildiğini ve/veya iptal edildiğini bildirmeyeceğiz.

Bu kurallar dikkate alınmadan teklf edilen talepler yukarıdaki linkte bulunanlar haricinde hiçbir açıklama getirmeden silinecektir ve bu kuralları göz önünde bulundurmayan talepler için de aynı şey geçerli olacaktır.:

[1] İSİM "ÇEVİRİSİ"ne HAYIR. Cucumis.org artık, tek amacı ismin kendisinin çevrilmesi olmayan daha büyük bir metin içerisinde olmadıkça isim çevirilerini kabul etmemektedir.

[2] ÇİFTE TALEPLERE HAYIR. Çevrilmesi için metninizi göndermeden önce, Cucumis.org'da önceden çevrilmiş olup olmadığını öğrenmek için lütfen metninizdeki bazı önemli kelimeleri kullanarak bir arama yapın.

[3] EV ÖDEVİNE HAYIR. Cucumis.org'un amacı ev ödevinizi yapmak değildir. Böyle bir talep yöneticiler tarafından kaldırılacaktır.

[4]TEK VEYA AYRI KELİME YOK. Cucumis.org bir sözlük değildir, dolayısıyla tek veya ayrı kelimeler için olan çeviri taleplerini bu kelimeler en azından bir tane çekimli fiil ile bir bütün oluşturmadıkça kabul etmeyecektir.

[5] NOKTALAMA, VURGU ve ORİJİNAL YAZIM GEREKLİDİR. Metnin kaynak dilinin yerlisi iseniz, metninizi dilin orijinal yazımı ile, o dilin gerektirdiği tüm noktalamalar ve vurgularla birlikte göndermeniz gerekir. Böyle yapmazsanız talebiniz yöneticiler tarafından kaldırılabilir.

[6] METNİNİZİN TASHİHİNİ YAPIN. Metninizi kendiniz yazdıysanız veya kopya ettiyseniz, yazıldığı dili bilmeseniz bile lütfen hatalar olup olmadığını kontrol edin. Hatalı metinlerin çevrilmesi çok zordur.

[7] BAĞLAMI AÇIKLAYIN. Talebiniz hakkında bağlamı açıklayan bir yorum yazın. Karışık metinler talebin kaldırılmasına neden olabilir.

[8]MÜSTEHCEN İÇERİĞE HAYIR. Cucumis.org, reşit olmayanlar da dahil tüm kullanıcılara ücretsiz okuma-yazma erişimi sağlar ve aşağılayıcı kelimeler yada küfür içeren talepleri kabul etmeyecektir.

[9]DİĞER DİLLER. Listede olmayan bir lisanda metin öneriniz ya da çeviri talebiniz olduğunda, lütfen açıklama bölümünde, metni hangi dilde sunduğunuzu, veya metninizin hangi dile çevrilmesini istediğinizi belirtiniz."

Saygılarımızla,
 
1