Cucumis - Free online translation service
. .


Naša pravila predavanja zahteva za prevod obavezno se moraju poštovati

General - Razno

Results 1 - 1 of about 1
1
Author
Message

18 March 2010 14:55  

Francky5591
Number of messages: 12396
Zdravo, pre podnošenja teksta za prevod ili prevođenja takvog teksta, molimo vas da se upoznate sa našim pravilima podnošenja tekstova, pošto ovde ona važe.

Od sada nećemo informisati niti podnosioce zahteva, niti prevodioce zašto su njihovi zahtevi ili prevodi bili odbijeni i/ili uklonjeni.

Zahtevi koji budu podnešeni ignorišući ova pravila biće uklonjeni bez daljih objašnjenja, osim onih koja su navedena u gore pomenutom linku. Isto će se dogoditi i sa prevodima tekstova koji krše ova pravila:

[1] NEMA "PREVODA" VLASTITIH IMENA. Cucumis.org više ne prihvata prevode imena, osim imena likova ili osoba koja se pojavljuju unutar dužeg ili književnog teksta .

[2] NEMA DUPLIRANJA PREVODA. Pre nego postavite tekst, molimo vas koristite pretragu po nekim ključnim rečima vašeg teksta kako biste videli da li je ranije prevođen na Cucumisu.

[3] NEMA DOMAĆIH ZADATAKA. Cilj Cucumisa nije da završava vaše domaće zadatke. Takvi zahtevi biće odmah uklonjeni od strane administratora.

[4] BEZ SAMOSTALNIH ILI IZDVOJENIH REČI Cucumis.org nije rečnik i zahtevi za prevod samostalnih i izdvojenih reči ukoliko ne formiraju kompletnu rečenicu sa barem jednim glagolom neće biti prihvaćeni.

[5] INTERPUNKCIJA, AKCENTI I IZVORNO PISMO SU OBAVEZNI. Ako vam je jezik teksta koji postavljate za prevod maternji, dužni ste da ga napišete na izvornom pismu sa svom interpunkcijom i akcentima koje zahteva. Ukoliko to ne učinite, vaš zahtev može biti uklonjen od strane administratora.

[6] IZVRŠITE RECENZIJU TEKSTA. Ukoliko sami pišete ili transkribujete tekst molimo vas pregledajte ga zbog grešaka, čak i ako ne znate jezik na kome je tekst napisan. Tekstovi sa greškama su veoma teški za prevod.

[7] POJASNITE SUŠTINU TEKSTA. Napišite komentar u vezi vašeg teksta za prevod objašnjavajući suštinu. Nejasni tekstovi mogu biti odbijeni.

[8]BEZ VULGARNOSTI Cucumis. org nudi pristup svi članovima, uključujući maloletna lica i zahtevi za prevod koji sadrže uvredljive reči i psovke neće biti prihvaćeni.

[9]OSTALI JEZICI [9]OSTALI JEZICI. Kada podnosite tekst ili tražite prevod nekog teksta na jezik koji nije na listi, molimo vas da u polju za komentare navedete na kom jeziku podnosite tekst ili na koji jezik želite da vam se tekst prevede.

Sve najbolje,
 
1