Cucumis - 무료 온라인 번역 서비스
. .



번역 - 포르투갈어-덴마크어 - Admissibilidade

현재 상황번역
이 본문은 다음 언어들로 가능합니다: 포르투갈어영어덴마크어

분류 문장 - 사회 / 사람들 / 정치들

제목
Admissibilidade
본문
Anita_Luciano에 의해서 게시됨
원문 언어: 포르투갈어

A recorrente alega que a análise de admissibilidade dos custos que a empresa imputa às suas obrigações deve ter por base a aplicação do critério dos custos que uma empresa média teria suportado para cumprir as referidas obrigações.
이 번역물에 관한 주의사항
Actually I do understand the whole phrase and I have already translated all the words to Danish EXCEPT the word "admissibilidade" which I fully understand but I have not been able to find a good translation of the word.. the only word I have come up with is "antagelighed" (in Danish), but I am not sure it sounds ok in the context?

제목
Vurdering af accept
번역
덴마크어

svennebus에 의해서 번역되어짐
번역될 언어: 덴마크어

Appellanten hævder, at vurderingen af hvorvidt de udgifter, virksomheden tilskriver sine forpligtelser, er acceptable, bør tage udgangspunkt i de kriterier, der anvendes i beregningen af de udgifter, som en mellemstor virksomhed ville have ved at udføre tilsvarende forpligtelser.
Anita_Luciano에 의해서 마지막으로 검증 또는 수정되었습니다 - 2008년 2월 11일 12:16





마지막 글

글쓴이
올리기

2008년 2월 3일 22:58

Anita_Luciano
게시물 갯수: 1670
Hej! Da jeg oprettede min "translation request" på portugisisk, glemte jeg en lille men ret vigtig detalje i sætningen, som jeg dog nu har fået rettet i den engelske version således, at der i stedet for "The appelant claims that the acceptance.." nu står "The appellant claims that the analysis of the acceptability.."

Ville du mene, at det på dansk skal hedde "Sagsøgeren hævder, at en analyse af acceptabiliteten...", lyder det ok? Eller har du et bedre forslag til en oversættelse af "acceptability" i tekstsammenhængen?

2008년 2월 4일 17:07

svennebus
게시물 갯수: 55
Hej Anita!
Din revision forøger sagsøgerens forbeholdenhed.
Jeg synes, at 'acceptabiliteten' er et danglish udtryk. Omvendt ville 'analysen af graden af accept' give en redundans "af/af".
Sammenfattende mener jeg, at ovenstående udvidede forbehold er indeholdt i flg. sætning:
"Sagsøgeren hævder, at graden af en eventuel accept af omkostninger, der kan henføres til selskabets forpligtelser, alene må baseres på forudsætningerne for de omkostninger, som et gennemsnitligt selskab måtte bære for at opfylde tilsvarende forpligtelser." - Hvad mener du om den?

2008년 2월 4일 22:10

Anita_Luciano
게시물 갯수: 1670
Hej! tja, jeg synes også selv, at det er en lidt hård nød at knække, det var derfor jeg bad om hjælp her på Cucumis (og mange tak for hjælpen!), for nogle gange kan man jo vende og dreje samme sætning inde i hovedet hundredevis af gange, og jo oftere man har læst samme sætning, jo dummere lyder den :-)
Jeg selv har tænkt lidt på følgende ordlyd (baseret direkte på den portugisiske original):
"Appellanten hævder, at vurderingen af hvorvidt de udgifter, virksomheden tilskriver sine forpligtelser, er acceptable, bør tage udgangspunkt i de kriterier, der anvendes i beregningen af de udgifter, som en mellemstor virksomhed ville have ved at udføre omtalte forpligtelser."
Ikke fordi jeg egentlig synes at min egen oversættelse er bedre, det er bare den, jeg selv er nået frem til efter mange timers gennemtygning af sætningen :-) Og under alle omstændigheder vil oversættelsen nok blive lidt tung, fordi sætningen er så forholdsvist lang og indviklet....

2008년 2월 5일 23:29

svennebus
게시물 갯수: 55
Jeg synes den sidste version er fin, også fordi du kan se den direkte forbindelse til den oprindelige tekst - tak for det. Det er jo jura, og så er det med at få alle 'hjørner' med!

2008년 2월 5일 23:33

Anita_Luciano
게시물 갯수: 1670
Det er skam mig, der siger tak - det er ofte rart at "lufte" de sætninger, man har tygget lige lovligt længe på, over for andre, der kan fortælle én, om man har fat i noget af det rigtige, eller om det for eksempel lyder udansk eller bare alt for knudret.