Cucumis - Shërbim përkthimi në linjë falas
. .



Përkthime - Gjuha portugjeze-Gjuha daneze - Admissibilidade

Statusi aktualPërkthime
Ky tekst është në dispozicion në këto gjuhë: Gjuha portugjezeAnglishtGjuha daneze

Kategori Fjali - Shoqëria / Njerëzit / Politika

Titull
Admissibilidade
Tekst
Prezantuar nga Anita_Luciano
gjuha e tekstit origjinal: Gjuha portugjeze

A recorrente alega que a análise de admissibilidade dos custos que a empresa imputa às suas obrigações deve ter por base a aplicação do critério dos custos que uma empresa média teria suportado para cumprir as referidas obrigações.
Vërejtje rreth përkthimit
Actually I do understand the whole phrase and I have already translated all the words to Danish EXCEPT the word "admissibilidade" which I fully understand but I have not been able to find a good translation of the word.. the only word I have come up with is "antagelighed" (in Danish), but I am not sure it sounds ok in the context?

Titull
Vurdering af accept
Përkthime
Gjuha daneze

Perkthyer nga svennebus
Përkthe në: Gjuha daneze

Appellanten hævder, at vurderingen af hvorvidt de udgifter, virksomheden tilskriver sine forpligtelser, er acceptable, bør tage udgangspunkt i de kriterier, der anvendes i beregningen af de udgifter, som en mellemstor virksomhed ville have ved at udføre tilsvarende forpligtelser.
U vleresua ose u publikua se fundi nga Anita_Luciano - 11 Shkurt 2008 12:16





Mesazhi i fundit

Autori
Mesazh

3 Shkurt 2008 22:58

Anita_Luciano
Numri i postimeve: 1670
Hej! Da jeg oprettede min "translation request" på portugisisk, glemte jeg en lille men ret vigtig detalje i sætningen, som jeg dog nu har fået rettet i den engelske version således, at der i stedet for "The appelant claims that the acceptance.." nu står "The appellant claims that the analysis of the acceptability.."

Ville du mene, at det på dansk skal hedde "Sagsøgeren hævder, at en analyse af acceptabiliteten...", lyder det ok? Eller har du et bedre forslag til en oversættelse af "acceptability" i tekstsammenhængen?

4 Shkurt 2008 17:07

svennebus
Numri i postimeve: 55
Hej Anita!
Din revision forøger sagsøgerens forbeholdenhed.
Jeg synes, at 'acceptabiliteten' er et danglish udtryk. Omvendt ville 'analysen af graden af accept' give en redundans "af/af".
Sammenfattende mener jeg, at ovenstående udvidede forbehold er indeholdt i flg. sætning:
"Sagsøgeren hævder, at graden af en eventuel accept af omkostninger, der kan henføres til selskabets forpligtelser, alene må baseres på forudsætningerne for de omkostninger, som et gennemsnitligt selskab måtte bære for at opfylde tilsvarende forpligtelser." - Hvad mener du om den?

4 Shkurt 2008 22:10

Anita_Luciano
Numri i postimeve: 1670
Hej! tja, jeg synes også selv, at det er en lidt hård nød at knække, det var derfor jeg bad om hjælp her på Cucumis (og mange tak for hjælpen!), for nogle gange kan man jo vende og dreje samme sætning inde i hovedet hundredevis af gange, og jo oftere man har læst samme sætning, jo dummere lyder den :-)
Jeg selv har tænkt lidt på følgende ordlyd (baseret direkte på den portugisiske original):
"Appellanten hævder, at vurderingen af hvorvidt de udgifter, virksomheden tilskriver sine forpligtelser, er acceptable, bør tage udgangspunkt i de kriterier, der anvendes i beregningen af de udgifter, som en mellemstor virksomhed ville have ved at udføre omtalte forpligtelser."
Ikke fordi jeg egentlig synes at min egen oversættelse er bedre, det er bare den, jeg selv er nået frem til efter mange timers gennemtygning af sætningen :-) Og under alle omstændigheder vil oversættelsen nok blive lidt tung, fordi sætningen er så forholdsvist lang og indviklet....

5 Shkurt 2008 23:29

svennebus
Numri i postimeve: 55
Jeg synes den sidste version er fin, også fordi du kan se den direkte forbindelse til den oprindelige tekst - tak for det. Det er jo jura, og så er det med at få alle 'hjørner' med!

5 Shkurt 2008 23:33

Anita_Luciano
Numri i postimeve: 1670
Det er skam mig, der siger tak - det er ofte rart at "lufte" de sætninger, man har tygget lige lovligt længe på, over for andre, der kan fortælle én, om man har fat i noget af det rigtige, eller om det for eksempel lyder udansk eller bare alt for knudret.